Valikko Sulje

Piparminttu-suklaajuustokakku (liivatteeton)

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi

Jouluun on enää 5 yötä… Onko sinulla jo päätettynä joulun jälkiruoka tai kakku? Tässä on oiva vaihtoehto. 🙂

Liivatteettomat juustokakut tuntuvat olevan suosiossa. Niiden salaisuus taitaakin piillä siinä, että niitä on helppo ja nopea tehdä. Joulun alla tehtävää on muutenkin yleensä paljon, joten tämän kakun tekoon et saa aikaa liiaksi menemään.

Mikä parasta, tähän kakkuun et tarvitse montaa ainesosaa. Flora Vanilla tuo kakkuun ihanaa pehmeyttä ja vaniljaista makua. Se yhdessä suklaan kanssa tuo itsessään jo sopivaa makeutta kakkuun, joten sokeriakaan ei tarvitse lisätä kovin paljon.

Tämä juustokakku on oikea suklaan ystävän unelma. Piparminttu tuo ihanaa raikkautta suklaiseen kokonaisuuteen. Koristelu on helppo toteuttaa näyttäväksi konvehdein ja karkein. Ihanaa joulunaikaa! …kohta se on jo täällä.

Piparminttu-suklaajuustokakku (liivatteeton)

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Vuoraa myös reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla.

Pohja:
200g mintunmakuisia täytekeksejä
50g Flora margariinia

  1. Murskaa täytekeksit ja sulata Flora.
  2. Yhdistä aineet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Täyte:
2,5dl Flora Vanillaa
150g tummasuklaata
150g maitosuklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
0,25dl sokeria
0,5dl (4 piparminttutankoa) piparminttumurskaa

  1. Murskaa piparminttutangot murskaksi ja jätä ne odottamaan.
  2. Vatkaa Flora Vanilla pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri.
  4. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuuston sekaan.
  5. Lisää suklaatuorejuusto -seos vanillavaahdon joukkoon.
  6. Lisää lopuksi vielä piparminttumurska ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta täyte tasoittuu. Voit tasoittaa kakun pinnan lusikalla.
  8. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna kakun hyytyä siellä yön yli/8 tuntia.

Koristeet:
Piparminttutankoja
Konvehteja
Marenkeja

  1. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
  2. Koristele kakku esimerkiksi haluamillasi konvehdeilla, piparminttutangoilla ja marengeilla.
  3. Nauti. <3

Vinkki: Kakun reunan saa tasoitettua sileäksi lämpimällä palettiveitsellä.

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *