Valikko Sulje

Gluteeniton joululimppu

Kaupallinen yhteistyö: Semper Gluteeniton

Joulun ihanin ja mehevin joululimppu syntyy Semperin gluteenittomilla tuotteilla. Semperin Grov Mix on karkea gluteeniton jauhoseos, joka sopii tähän leipään erinomaisesti. Pofiber -perunakuitu tuo puolestaan leipään mehevyyttä ja puolukat viimeistelevät maun.

Tämä limppu sopii täydellisesti joulun herkkupöytään ja mikä parasta, se sopii monen ruokavalioon sekä vatsalle. Lisää päälle vain sipaisu voita tai esimerkiksi graavisuolattua lohta, juustoa, joulukinkkua tai vaikka katkarapukimaraa ja nautinto on valmis.

Resepti on todella helppo ja nopea tehdä, joten rohkeasti kokeilemaan. Se sopii hyvin myös perheen pienimpien kanssa tehtäväksi. Kun valmis leipä tulee uunista ulos kotiin leijailee herkullinen ja mausteinen joulun tuoksu. Leipä on myös ihana lahjaidea esimerkiksi opettajalle tai kylään vietäväksi.

Gluteeniton joululimppu (2 kpl)

4dl tummaa gluteenitonta olutta
3dl piimää
22g (2 pss) kuivahiivaa
2rkl psylliumia
2dl tummaa siirappia
3tl suolaa
1,5tl kokonaisia fenkolinsiemeniä jauhettuna
1,5tl kokonaisia kuminan siemeniä jauhettuna
6dl Semper Grov Mix -jauhoseosta
1dl Semper Pofiber -perunakuitua
2dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
2dl pellavasiemenrouhetta
1,5dl pakastepuolukoita

Voiteluun:
2rkl tummaa siirappia
4rkl vettä

  1. Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita joukkoon siirappi.
  3. Mittaa 2dl Semper Grov Mix -jauhoseosta ja sekoita siihen kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet. Jauhaminen onnistuu kätevästi morttelissa tai vaihtoehtoisesti sauvasekoittimella pienen jauhomäärän kanssa.
  4. Lisää seos nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
  5. Sekoita keskenään kaikki loput kuivat aineet (huom. jauhoseosta enää 4dl) ja lisää ne taikinaan kolmessa osassa. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
  6. Lisää lopuksi joukkoon vielä puolukat ja sekoita.
  7. Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus n. 1-1,2 litraa) öljyllä tai vuokaspraylla. Jaa taikina vuokiin tasaisesti puoleen väliin saakka ja peitä ne liinalla.
  8. Anna leipien kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
  9. Lämmitä uuni kiertoilmalla 160 tai tasalämmöllä 175 asteeseen.
  10. Sekoita voitelua varten tumma siirappi ja vesi keskenään.
  11. Paista kohonneita leipiä uunin alatasolla n. 55 minuuttia. Voitele leivät puolessa välissä paistoa pinnalta kauttaaltaan vesi-siirappi -seoksella. Voitele leivät vielä uudestaan, kun otat ne pois uunista.
  12. Anna leipien jäähtyä rauhassa vuoissaan ja kumoa ne sitten jäähtymään pöydälle. Peitä leivät liinalla.
  13. Viipaloi ja nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.