Marraskuu, voidaan aloittaa joululeivonta. <3
Ensimmäisenä reseptinä todella nopeat ja helpot piparkakkusuukot, nam!
Piparkakkusuukot (20-26 kpl)
20-26kpl piparkakkuja
- Aseta piparkakut alustalle.
Sveitsiläinen piparkakkumarenki:
3 kanamunan valkuaista
1,75dl sokeria
0,5tl piparkakkumaustetta
- Kuumenna vettä isossa kattilassa.
- Erottele valkuaiset ja lisää ne teräksiseen kulhoon.
- Nosta teräskulho kiehuvan vesikattilan päälle ja ala vatkata valkuaisia vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Lisää sokeri pikku hiljaa valkuaisen sekaan, samalla koko ajan vatkaten.
- Marenki on valmista ja kypsää, kun se on jämäkkää, kiiltävää ja sokerikiteet ovat sulaneet valkuaisen sekaan.
- Nosta kypsä marenki pois vesihauteen päältä ja lisää piparkakkumauste. Vatkaa marenkia vielä pari minuuttia, että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
- Pursota marenki piparkakkujen päälle.
- Paista suukkoja uunissa tasalämmöllä 175 asteessa 5 minuuttia, jotta marenki hieman kuivuu.
Suklaakuorrute:
100g tummasuklaata
100g maitosuklaata
1tl rypsiöljyä
- Sulata suklaat mikrossa ja lisää joukkoon öljy.
- Kasta jokainen suukko suklaassa ja nosta suukot jähmettymään jääkaappiin vähintään tunniksi.
Lisäksi:
kultasuihketta
- Suihki päälle halutessasi kultasuihketta ja nauti. <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.
Voi miten hauskoja ja hienoja herkkuja nämä ovatkaan! Ihan pakko tehdä näitä jouluksi . Ainakin viimeistään silloin !
Ihana resepti, tätä täytyykin testata jouluna. Onko marengin alle laitettava piparkakku jo kypsä uuniin laitettaessa? Miten valmis piparkakku reagoi uuniin lämpöön, valmis piparkakku ei pala marengin alla?