Valikko Sulje

Piparkakkusuukot

Marraskuu, voidaan aloittaa joululeivonta. <3

Ensimmäisenä reseptinä todella nopeat ja helpot piparkakkusuukot, nam!

Piparkakkusuukot (20-26 kpl)

20-26kpl piparkakkuja

  1. Aseta piparkakut alustalle.

Sveitsiläinen piparkakkumarenki:
3 kanamunan valkuaista
1,75dl sokeria
0,5tl piparkakkumaustetta

  1. Kuumenna vettä isossa kattilassa.
  2. Erottele valkuaiset ja lisää ne teräksiseen kulhoon.
  3. Nosta teräskulho kiehuvan vesikattilan päälle ja ala vatkata valkuaisia vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Lisää sokeri pikku hiljaa valkuaisen sekaan, samalla koko ajan vatkaten.
  5. Marenki on valmista ja kypsää, kun se on jämäkkää, kiiltävää ja sokerikiteet ovat sulaneet valkuaisen sekaan.
  6. Nosta kypsä marenki pois vesihauteen päältä ja lisää piparkakkumauste. Vatkaa marenkia vielä pari minuuttia, että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
  7. Pursota marenki piparkakkujen päälle.
  8. Paista suukkoja uunissa tasalämmöllä 175 asteessa 5 minuuttia, jotta marenki hieman kuivuu.

Suklaakuorrute:
100g tummasuklaata
100g maitosuklaata
1tl rypsiöljyä

  1. Sulata suklaat mikrossa ja lisää joukkoon öljy.
  2. Kasta jokainen suukko suklaassa ja nosta suukot jähmettymään jääkaappiin vähintään tunniksi.

Lisäksi:
kultasuihketta

  1. Suihki päälle halutessasi kultasuihketta ja nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

2 Comments

  1. RiikkaA

    Ihana resepti, tätä täytyykin testata jouluna. Onko marengin alle laitettava piparkakku jo kypsä uuniin laitettaessa? Miten valmis piparkakku reagoi uuniin lämpöön, valmis piparkakku ei pala marengin alla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *