Valikko Sulje

Hyydytetty mustikka-sitruunakakku

Mustikkakausi on ollut käynnissä jo hyvän aikaa. Oikeastaan olen jo vähän myöhässä, mutta ei se haittaa… Mustikoita löytyy kyllä vielä metsistä ainakin täällä Varsinais-Suomessa.

Halusin tehdä hyydytettävän kakun, mutta tällä kertaa ilman tuorejuustoa. Tässä kakussa on käytetty rahkaa, joka tuo siihen raikkautta. Täyte on todella mustikkainen, niin kuin halusinkin.

Mustikkaa piristämässä ja maustamassa on sitruunaa – nam. Sitruunaa rakastan todella. Kakku saa päälleen vielä kerroksen lemon curdia tuoreiden mustikoiden ja kermapursotusten alle. Käytin itse valmista curdia, mutta voit valmistaa sen hyvin itsekin.

Tämän tyylistä koristelua olen halunnut kokeilla jo pitkään ja rakastuin tähän täysin! Koristelu on todella helppo ja nopea tehdä, mutta kuitenkin lopputuloksesta tulee mielestäni herkullinen ja näyttävä. Täytyy kokeilla tätä pian johonkin toiseenkin kakkuun!

Tässä ohje teillekin kokeiltavaksi. <3

Hyydytettävä mustikka-sitruunakakku (8-12 hlö)

Esivalmistelut:

Vuoraa 18cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.

Pohja:
150g kaurakeksejä
50g voita

  1. Murskaa keksit ja sulata voi.
  2. Lisää sula voi keksimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja ylös reunoille (1-2 cm) tasaisesti.
  4. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin.

Täyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta rahkaa
4dl mustikoita (pakaste tai tuore)
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan kuoriraaste
1/2 sitruunan (n. 1,5 rkl) puristettu mehu
6 liivatetta

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
  4. Sekoita keskenään rahka, mustikkasose ja sokerit.
  5. Raasta joukkoon sitruunan kuori.
  6. Purista sitruunan mehu ja lämmitä se kuumaksi esimerkiksi mikrossa.
  7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada liivate ohuena nauhana rahkan sekaan, samalla sekoittaen.
  9. Lisää täytteeseen lopuksi kermavaahto ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
  10. Kaada täyte kovettuneen keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi.

Päälle:
1/2 purkkia (n. 150g) lemon curdia (esim. Mackays)
1dl vispikermaa
1tl sokeria
n. 1dl tuoreita mustikoita
sitruunan kuoriraastetta
(syötäviä kukkia)

  1. Notkista lemon curd lusikalla ja levitä tasaisesti kakun pintaan.
  2. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, mausta sokerilla. Pursota kakun pintaan lemon curdin päälle pyöreällä tyllalla palloja.
  3. Asettele mustikat tyhjiin kohtiin lusikkaa apuna käyttäen.
  4. Raasta päälle hieman sitruunan kuorta.
  5. Nauti. <3

Ah, tästä tuli kyllä todella hyvää! Toivottavasti sinäkin tykkäät. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.