Valikko Sulje

Perinteinen mehevä omenapiirakka

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi

Syksyn omenasato on kypsä ja niille pitäisi keksiä kaikenlaisia käyttötarkoituksia. Kyselinkin teiltä tällä viikolla vinkkejä leivonnaisista, joita voisin pakastaa syksyä varten, kun vauvan kanssa ei välttämättä heti ehdi tai jaksa alkaa leipomaan ja herkkuhammasta tulee varmasti kolottamaan imetysmaratonien välissä. 🙂

Omenapiirakka nousi monessa ehdotuksessa esiin ja siitä syntyi tämän kuohkean ja mehevän perinteisen omenapiirakan resepti. Taikinaan lisäsin reilusti kardemummaa, sillä rakastan sitä ja se sopii omenapiirakkaan paremmin kuin hyvin. Päälle tulee kauramuru, jonka maun viimeistelee fariinisokeri ja kaneli. Kauramuru on kinuskista ja paahtuu uunissa rapeaksi.

Flora Culinesse on älyttömän helppo leivontakaveri, sillä sitä ei tarvitse sulatella. Kunhan vain mittaa oikean määrän ja lisää taikinaan – parasta. Flora Vanilla puolestaan sellaisenaan kastikkeena oikein imeytyy omenapiiraan sisään tehden siitä entistä mehevämmän ja muhevamman. Psst, kaadoin sitä pari kertaa myös lisää piiraan päälle, sillä enemmän on enemmän.

Perinteinen mehevä omenapiirakka

Taikina:
4 keskikokoista kananmunaa
3,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
3tl kardemummaa
1,5dl Flora Culinessea
1,5dl maitoa

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 185 asteeseen.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee yleiskoneella/sähkövatkaimella ainakin 10 minuuttia.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa valmiiksi Flora Culinesse sekä maito.
  4. Kun muna-sokerivaahto on kuohkeaa, sihtaa jauhoseos siihen kolmessa osassa vuorotellen Flora Culinessen ja maidon kanssa. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi, älä vatkaa enää liian voimakkaasti, jotta taikina jää kuohkeaksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pienelle pellille (mitat n. 30cm x 34cm).

Päälle:
7 kotimaista omenaa
1,5dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria
1,5tl jauhettua kanelia
0,5dl Flora Culinessea

  1. Pese ja pilko omenat viipaleiksi. Lado omenaviipaleet tiiviisti lomittain pohjan päälle. Niitä saa olla reilusti.
  2. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, fariinisokeri, kaneli ja Flora Culinesse. Ripottele se omenaviipaleiden päälle tasaisesti.
  3. Paista omenapiirakkaa uunin alatasolla n. 30-40 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kypsä ja kauniin kullanruskea.

Huom: Jokainen uuni on erilainen, joten tarkkaile paistoa. Myös vuoan/pellin koko vaikuttaa paistoaikaan. Mitä pienempi pelti, sitä paksumpi taikina ja paistoaika pidempi.

Tarjoiluun:
1prk Flora Vanillaa

  1. Tarjoile omenapiirakka vielä hieman lämpimänä yhdessä Flora Vanillan kanssa ja nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.