Valikko Sulje

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Viime viikon lopulla julkaisin Instagramin puolella kuvan tästä ihanasta kakusta ja moni oli sitä mieltä, että haluaisi reseptin tähän herkkuun. Täältä tulee…

Mustikka ja valkosuklaa ovat klassinen makupari ja ah niin upeita yhdessä. Mustikkatäyte saa makua sitruunan kuoriraasteesta ja makea silkkinen valkosuklaatäyte kruunaa kakun makeudellaan. Pohja tehdään rapeista kauralastuista, mun omista lemppareista. Täydellistä!

Mustikka-valkosuklaajuustokakku (12-15hlö)

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 22-24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla.

Pohja:
250g kauralastuja
75g voita

  1. Murskaa kauralastut hienoksi muruksi ja sulata voi.
  2. Lisää sula voi keksimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada keksipohja irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi.
  4. Nosta pohja jääkaappiin mustikkatäytteen teon ajaksi kovettumaan.

Mustikkatäyte:
3dl kotimaisia mustikoita (tuore tai pakaste)
3dl vispikermaa
250g tuorejuustoa
2tl sitruunan kuoriraastetta
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2rkl vettä

+1dl kotimaisia mustikoita (tuore tai pakaste) täytteen päälle

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sulata pakastemustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  3. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Mittaa kulhoon tuorejuusto sekä sokerit ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
  5. Raasta tuorejuuston sekaan myös sitruunan kuoriraaste.
  6. Lisää joukkoon mustikkasose ja sekoita tasaiseksi.
  7. Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet siihen.
  8. Kaada liivateseos ohuena nauhana sekaan samalla vispilällä sekoittaen.
  9. Lisää lopuksi vielä kermavaahto joukkoon ja kääntele täyte tasaiseksi nuolijalla.
  10. Kaada mustikkatäyte kovettuneen keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi.
  11. Kun mustikkatäyte on hieman hyytynyt, lisää desilitra mustikoita tasaiseksi kerrokseksi sen päälle ennen valkosuklaatäytteen lisäämistä.

Valkosuklaatäyte:
200g valkosuklaata
1,25dl vispi- tai kuohukermaa
3dl vispikermaa
250g tuorejuustoa
1,5tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2rkl vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 1,25dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa 3dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
  5. Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet siihen.
  7. Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  8. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
  9. Kaada valkosuklaatäyte mustikkatäytteen päälle tasaisesti ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
  10. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi.

Koristeet:
vispikermaa
tomusokeria
pensasmustikoita
karhunvatukoita
rosmariinin oksia

  1. Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja siirrä se isoa lastaa apuna käyttäen tarjoilulautaselle.
  2. Koristele kakku kermapursotuksin, pensasmustikoilla, karhunvatukoilla ja rosmariinin oksilla.
  3. Nauti. <3

Huomenna alkaa jo syyskuu. <3  Aurinkoisia syysilmoja odotellen..

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

 

 

12 Comments

  1. Amanda

    Moikka! Philadelphian maustamaton tuorejuusto toimii oikein hyvin tässä reseptissä. 🙂 Itse käytän paljon Arlan tuorejuustoa ja syy siihen on, että sitä saa isoissa pakkauksissa tukusta, mutta tietääkseni sitä on huonosti saatavilla kuluttajille pienemmissä pakkauksissa. -Amanda

  2. Kaisa

    Kiitos hyvästä reseptistä! Voikohan tätä kakkua pakastaa? Säilyyköhän rakenne ja maku hyvänä sulatuksessa?

  3. Amanda

    Kiva, kun tykkäsit reseptistä. 🙂 En ole itse kokeillut pakastaa tätä kakkua, mutta uskoisin että voit hyvin pakastaa sen ja yleisesti juustokakkuja kyllä pystyy pakastamaan. Tärkeää juustokakun pakastuksessa on sen jäädyttyä kunnollinen suojaaminen esimerkiksi kelmulla ja hidas sulatus esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Terveisin, Amanda

  4. Liisa Neste

    Hei, mitä valkosuklaata käytit? Onko esim Panda ok? Kokeilen tätä viikonlopuksi 🙂 kiitos ohjeesta!

  5. Amanda

    Juu Pandan valkosuklaa sopii hyvin, sitä käytän itsekin 😊

  6. Taija Pennanen

    Käykö tuohon mustikoiden sijaan esim valmis Bonnen mustikkasose ja menisikö samalla määrällä🙂

  7. Amanda

    Uskon, että se käy myös hyvin ja voi laittaa ehkä määrällisesti n. 0,75 kertaisen määrän, sillä mustikat menevät vähän kasaan kun ne survotaan. 🙂
    t.Amanda

  8. Päivi C.

    Käytätkö joitain tiettyjä kauralastuja? Onko kokemusta joistain gluteenittomista kauralastuista?

  9. Amanda

    Hilda mummon rapeat kauralastut ovat ainakin hyviä. Gluteenittomista Finax -merkin keksit ovat hyviä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *