Valikko Sulje

Paistettu appelsiini-piparijuustokakku

Eräänä aurinkoisena marraskuisena päivänä mieleeni juolahti idea tästä paistetusta juustokakusta, jossa maistuu piparkakku ja appelsiini. Siitä tuli tosi hyvää ja söinkin sitä aika monta palaa..

Pohja on tosi helppo tehdä valmiista piparkakkutaikinasta, mutta toki itsetehdyllä saat siitä vieläkin herkullisempaa. Itse olin laiska ja hain pakastealtaasta valmiin taikinan ja se oli enemmän kuin hyvä ratkaisu. 🙂 Ylijääneestä piparkakkutaikinasta voit leipoa pipareita ja käyttää niitä kakun koristelussa.

Täyte on ihanan pehmeää ja appelsiini maistuu hyvin. Koko komeuden viimeistee nopeasti keitettävä appelsiini-kanelihilloke. Kakku on parasta vasta seuraavana päivänä paistosta, kun se on täysin jäähtynyt.

Aurinkoista ja tunnelmallista joulun odotusta!

Paistettu appelsiini-piparijuustokakku

Pohja:
300g piparkakkutaikinaa

  1. Lämmitä uuni kiertoilmalle 175 asteeseen
  2. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  3. Painele sulanut piparkakkutaikina ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille n. 2cm ylöspäin. Painele taikina erityisen huolellisesti vuon kulmakohdissa, jotta pohja ei paistuessaan tule liian paksuksi.
  4. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista uunissa n. 7 minuuttia.
  5. Nosta vuoka uunista, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja valmista täyte.

Täyte:
400g appelsiinituorejuustoa
300g ranskankermaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½ appelsiinin kuoriraaste ja mehu
4 kananmunaa

  1. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma, sekä sokerit.
  2. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta 1/2 appelsiinin kuoriraaste täytteen sekaan. Purista myös mehu joukkoon.
  3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita täyte tasaiseksi. Älä sekoita liian voimakkaasti.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 1 tunti, jonka jälkeen sammuta uuni ja anna kakun vielä paistua jälkilämmöllä 1/2 tuntia.
  5. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä se ensin huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä se jääkaappiin jäähtymään, mielellään seuraavaan päivään.
Appelsiinihilloke tehtynä tavallisella sokerilla.

Appelsiini-kanelihilloke:
2,5 appelsiinin hedelmäliha
1 appelsiinin kuoriraaste
4rkl sokeria/hillo-marmeladisokeria/hillosokeria
0,5tl kanelia

  1. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuoriraaste kattilaan.
  2. Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiinilohkot kalvottomiksi. Lisää hedelmänliha kattilaan.
  3. Lisää joukkoon sokeri ja keitä hilloketta n. 10 minuuttia, lisää loppuvaiheessa kaneli. Huom: tavallisella sokerilla tulee juoksevampi hilloke, hillosokerilla kiinteämpi.
  4. Jäähdytä hilloke.

Koristeet:
2dl vispi- tai kuohukermaa
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Piparkakkuja

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.
  2. Pursota kermavaahto kakun päälle.
  3. Koristele esimerkiksi piparkakuilla ja nauti appelsiini-kanelihillokkeen kera. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

6 Comments

  1. Jasper

    Tämä täytyy testata. Jos ei käytä kiertoilmalla niin missä asteessa kannattaa paistaa?

  2. Amanda

    Moikka! Kiva jos testaat. 😊 Tasalämmöllä esipaistaisin pohjan n. 200 asteessa ja laskisin lämpötilan sitten 165 asteeseen.

  3. Suvi

    Tämä oli aivan taivaallisen hyvää, ja super helppo tehdä! Kiitos reseptistä 😍

  4. Amanda

    Mahtavaa kuulla, kiitos palautteesta ja hyvää joulun odotusta! <3 -Amanda

  5. Hanna

    Millä (valmis)taikinalla voisi korvata piparipohjan? Vappuna ei ehkä joulupiparkakkua tee mieli 🙂

  6. Amanda

    Moikka, Ja pahoittelut oli jäänyt tämä viesti huomaamatta. Korvaisin ehkä keksipohjalla tässä tuon piparkakkutaikinan. 🙂 -Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *