Mokkapalat – leivonnaisten klassikko, joka on tuttu lapsuudesta, kotitaloustunneilta ja jalkapallojoukkueen buffetista. Tämä herkku maistuu yleensä ikään katsomatta kaikille. Tässä versiossa on mehevä pohja, jossa on joukossa oreo-murua, nam! Päällä tarpeeksi sitä parasta eli kuorrutetta. Kannattaa testata. 🙂 Tarvitset tähän reseptiin kaksi pakettia oreo-keksejä.
Oreo-mokkapalat (pellillinen/24 palaa)
Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
200g oreo -keksejä
6dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
3dl kahvia
200g voita tai margariinia
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 165 asteeseen.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Murskaa oreo-keksit hienoksi muruksi.
- Lisää keksimurun sekaan kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja kaada päälle kuuma kahvi. Anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuohkean muna-sokerivaahdon sekaan vuorotellen jauhoseosta ja voi-kahviseosta. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
- Paista pohjaa uunissa n. 14 minuuttia, kunnes se on kypsä. Voit kokeilla pohjan kypsyyttä puutikulla.
- Anna pohjan jäähtyä leivinliinan alla ennen kuorrutteen tekemistä.
Kuorrute:
1dl kahvia (jäähtyneenä)
100g voita
0,75dl tummaa kaakaota
6dl tomusokeria
Koristeluun:
n.100g (2/3pkt) oreo -keksejä
- Kun pohja on jäähtynyt valmista kuorrute.
- Mittaa jäähtynyt kahvi kulhoon.
- Sulata voi ja lisää se kahvin sekaan.
- Sihtaa joukkoon vielä kaakao sekä tomusokeri, ja sekoita kuorrute tasaiseksi.
- Levitä kuorrute heti pohjan päälle tasaisesti.
- Hienonna veitsellä loput oreo-keksit palasiksi ja ripottele kuorrutteen päälle ennen kuin se jähmettyy.
- Nosta mokkapalat kylmään siksi aikaa, että kuorrute kovettuu.
- Paloittele pelti 24 osaan ja nauti. <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂