Omena-toscakakku
Esivalmistelut:
- Vuoraa 22cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
- Laita uuni kuumenemaan tasalämmöllä 200 asteeseen.
Pohja:
150g voita
1,5dl sokeria
1 kananmuna
0,5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria
5-6 kotimaista omenaa
kanelia
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vielä maito ja vatkaa edelleen.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää se voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina vuokaan tasaisesti.
- Pilko omenat viipaleiksi ja asettele ne pohjan päälle tiiviisti ja tasaisesti. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
- Paista kakkua uunin keskiosan alapuolella 20min ennen toscan lisäämistä.
Kinuskinen toscakuorrute:
100g mantelilastuja
1dl fariinisokeria
100g voita
0,25dl maitoa
- Lisää kaikki toscakuorrutteen ainekset kattilaan ja lämmitä seos sekoitellen. Kun kaikki voi on sulanut ja seos poreillut pienen hetken sammuta levy.
- Lisää tosca esipaistetun kakun päälle ja jatka paistamista vielä 12-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea ja pohja kypsä. Pohja saattaa uunista pois otettaessa vielä hieman tutista, mutta kiinteytyy kun vähän jäähtyy.
- Nauti lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeet, jäätelön tai kermavaahdon kera. <3
Vinkki: Säilytä loput kakusta jääkaapissa. Lämmitä seuraavana päivänä hieman mikrossa ennen syömistä. Nam!
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.