Valikko Sulje

Omena-toscakakku

Omena-toscakakku

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 22cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  2. Laita uuni kuumenemaan tasalämmöllä 200 asteeseen.

Pohja:
150g voita
1,5dl sokeria
1 kananmuna
0,5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria

5-6 kotimaista omenaa
kanelia

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vielä maito ja vatkaa edelleen.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää se voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina vuokaan tasaisesti.
  5. Pilko omenat viipaleiksi ja asettele ne pohjan päälle tiiviisti ja tasaisesti. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
  6. Paista kakkua uunin keskiosan alapuolella 20min ennen toscan lisäämistä.

Kinuskinen toscakuorrute:
100g mantelilastuja
1dl fariinisokeria
100g voita
0,25dl maitoa

  1. Lisää kaikki toscakuorrutteen ainekset kattilaan ja lämmitä seos sekoitellen. Kun kaikki voi on sulanut ja seos poreillut pienen hetken sammuta levy.
  2. Lisää tosca esipaistetun kakun päälle ja jatka paistamista vielä 12-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea ja pohja kypsä. Pohja saattaa uunista pois otettaessa vielä hieman tutista, mutta kiinteytyy kun vähän jäähtyy.
  3. Nauti lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeet, jäätelön tai kermavaahdon kera. <3

Vinkki: Säilytä loput kakusta jääkaapissa. Lämmitä seuraavana päivänä hieman mikrossa ennen syömistä. Nam!

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *