Nektariini-mansikkarahkapiirakka (pellillinen/24 palaa)
Pohja ja muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3,5dl sokeria
1rkl jauhettua kardemummaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
250g sulatettua voita/margariinia
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää niiden joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi.
- Ota taikinasta sivuun piiraan päälle tuleva murukerros, n. 1/3 osaa taikinasta.
2dl kuohukermaa
1 kananmuna
- Sekoita keskenään kuohukerma ja kananmuna.
- Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Esipaista pohjaa n. 7 minuuttia, kunnes se on hieman kypsynyt kauttaaltaan.
Täyte:
500g maustamatonta rahkaa
2 kananmunaa
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
6 nektariinia
n. 5dl mansikoita
- Sekoita keskenään rahka, kananmuna ja sokerit.
- Lisää rahkaseos esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Pese ja pilko nektariinit, sekä mansikat viipaleiksi. Asettele ne rahkaseoksen päälle.
- Levitä nektariinien ja mansikoiden päälle vielä lopuksi muruseos tasaisesti.
- Paista piirasta uunissa vielä 20 minuuttia keskitason alapuolella.
- Anna jäähtyä ja nauti vaikka vaniljajäätelön kera. <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.