Valikko Sulje

Nektariini-mansikkarahkapiirakka (pellillinen)

Nektariini-mansikkarahkapiirakka (pellillinen/24 palaa)

Pohja ja muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3,5dl sokeria
1rkl jauhettua kardemummaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
250g sulatettua voita/margariinia

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää niiden joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta sivuun piiraan päälle tuleva murukerros, n. 1/3 osaa taikinasta.

2dl kuohukermaa
1 kananmuna

  1. Sekoita keskenään kuohukerma ja kananmuna.
  2. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Esipaista pohjaa n. 7 minuuttia, kunnes se on hieman kypsynyt kauttaaltaan.

Täyte:
500g maustamatonta rahkaa
2 kananmunaa
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria

6 nektariinia
n. 5dl mansikoita

  1. Sekoita keskenään rahka, kananmuna ja sokerit.
  2. Lisää rahkaseos esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Pese ja pilko nektariinit, sekä mansikat viipaleiksi. Asettele ne rahkaseoksen päälle.
  4. Levitä nektariinien ja mansikoiden päälle vielä lopuksi muruseos tasaisesti.
  5. Paista piirasta uunissa vielä 20 minuuttia keskitason alapuolella.
  6. Anna jäähtyä ja nauti vaikka vaniljajäätelön kera. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.