Valikko Sulje

Banaani-suklaakakku

Viime viikolla pohdin kaappiin jääneiden, jo liian kypsiksi päässeiden banaanien kohtaloa. Mitä herkkua niistä saisi aikaan… Kysyin tätä myös ihanilta seuraajiltani Instagramissa ja sain paljon mahtavia vinkkejä, kiitos niistä! <3

Pisimmän korren kuitenkin veti Koko Suomi leipoo -kisasta löytyneen ystävän Marin antama vinkki banaanileivästä, jonka resepti on alun perin amerikkalaisesta The Baker Chick -blogista. Täältä pääset tutkimaan lisää sivun reseptejä.

Otin pohjaksi tämän Marin hyväksi toteaman reseptin ja tein siihen pieniä omia viilauksiani, niin kuin aina. 😀 Vaihdoin mm. nesteeksi piimän, joka toimi mielestäni tässä loistavasti! Kakku ylitti kaikki odotukseni. Se on taivaallista, mehevää ja kaikki ylistyssanat sopisivat tätä kakkua kuvaamaan.

Tein kakulle vielä pienen suklaakastikkeen, joka kruunasi suklaisen makuelämyksen. Kakkuun jää koukkuun. Se on tuhtia, mutta ei yhtään liikaa.. Varoitus – tätä pystyt syömään kerralla useamman palan. Kakku vain paranee ja mehevöityy lisää kun se seisoo pöydällä kelmulla peitettynä pari päivää. Kakku ei todellakaan välttämättä kaipaa kastiketta, mutta sanoisin, että molempi parempi. Juuri paistettuna kastikkeen kanssa ja myöhemmin ilman.

Joten ehkä voit tästä jo jotain päätellä, kannattaa testata tätä kakkua, mikäli ylikypsät banaanit kummittelevat sinunkin pöydilläsi.

Banaani-suklaakakku

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
    Vinkki: Voit sipaista reunoille vähän öljyä ennen leivinpaperia, niin se pysyy paikoillaan helpommin.
  2. Lämmitä uuni tasalämmöllä 175 asteeseen.

Kakku:
3 ylikypsää banaania
1 levy (145g) Panda tumma suklaata
125g voita
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
1,5dl piimää
2 isoa kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1tl ruokasoodaa

  1. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi ja jätä ne odottamaan. Ei haittaa, vaikka joukkoon jää hieman karkeampia paloja.
  2. Rouhi suklaa veitsellä ja jätä myös sivuun odottamaan.
  3. Sulata voi ja lisää sen joukkoon sokerit.
  4. Lisää joukkoon piimä ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita välillä.
  6. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kahdessa osassa taikinaan. Sekoita varovasti nuolijalla.
  7. Kaada sekaan vielä banaanisose, sekä suklaarouhe ja sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla.
  8. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 55-60 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä juuri ja juuri kypsä. Kakkua ei kannata yli paistaa, jotta se jää ihanan meheväksi. Voit kokeilla kakkua puutikulla, ettei siihen jää raakaa taikinaa.
    Vinkki: Jokaisen uuni on erilainen, tarkkaile paistoa. Aika on viitteellinen.
  9. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten pois vuoasta jäähtymään liinan alle.
  10. Nauti suklaakastikkeen kanssa tai ilman. <3

Suklaakastike:
12 palaa tumma suklaata
1rkl sokeria
4rkl kermaa

  1. Lisää kaikki aineet pieneen kattilaan ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.

Kuvausassistentti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

2 Comments

  1. SannaK

    Kiitos ohjeesta! Kakusta tuli todella hyvää 🙂 Tällä ohjeella tulen tekemään uudestaankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *