Valikko Sulje

Pinaattipannukakku tomaateilla ja tuorejuustolla (pellillinen)

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi ja Crème Bonjour Suomi

Arki on alkanut taas rytinällä. On työ-, koulu-, päiväkoti- ja harrastusaikataulut, jotka pitävät suunnitella ainakin meidän perheessä tarkkaan kalenteriin, jotta arki pyörii sujuvasti.

Välillä kiireisen arjen keskellä helpottaa huomattavasti, jos jääkaapissa on valmiina jotain nopeasti lämmitettävää välipalaa, kun koululainen ja päiväkotilainen tulevat nälkäisinä päivän jälkeen kotiin ja itsekin on juuri vasta saanut työpäivän päätökseen. Tuttua?

Suolainen pinaattipannari maistuu koko perheelle ja se on helppo lämmittää mikrossa pienen ekaluokkalaisenkin jääkaapista kotiin palatessaan. Pannukakku valmistuu vaivattomasti Floran tuotteilla ja Crème Bonjourin tuorejuusto tuo siihen herkullista makua ja täyteläisyyttä yhdessä maukkaiden tomaattien kanssa. Syö sellaisenaan tai vaikka salaatin tai basilikanlehtien kera. Nam!

Pinaattipannukakku tomaateilla ja tuorejuustolla (pellillinen/12 isoa palaa)

150g kotimaista hienonnettua pakastepinaattia
1prk (2,5dl) Flora Ruoka 15%
3dl maitoa
1,5tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
3,5dl vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa

250g kirsikkatomaatteja
1prk (200g) Crème Bonjour Yrttitarha tuorejuustoa
Basilikan lehtiä

  1. Sulata pakastepinaatti mikron kestävässä kulhossa.
  2. Lisää sulaneen pinaatin sekaan purkki Floran ruokakermaa ja maito, sekä suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Mittaa sekaan vehnäjauhot ja sekoita.
  4. Lisää lopuksi taikinaan vielä kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  6. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 185 asteeseen.
  7. Pese ja pilko kirsikkatomaatit puoliksi.
  8. Kun taikina on turvonnut, kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  9. Levitä kirsikkatomaatit pannukakun päälle tasaisesti.
  10. Lusikoi vielä tuorejuusto pieninä nokareina tasaisesti pannukakun päälle.
  11. Paista pannukakkua uunin alatasolla 40-45 minuuttia, kunnes se on tasaisesti saanut kullanruskean värin.
  12. Anna pannukakun jäähtyä hetki ja pilko sitten paloiksi. Helpoin väline leikkaamiseen on pitsarulla.
  13. Ripottele päälle basilikan lehtiä ja nauti. <3

Ihanaa kun syksy tekee tuloaan!

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *