Valikko Sulje

Kaneli-piparkakkupullakierteet

Rakastatko korvapuusteja ja piparkakkuja? Näissä pullakierteissä yhdistyy molemmat ihanuudet yhdeksi suussa sulavaksi herkuksi. Näillä kierteillä pääset joulun tunnelmaan takuuvarmasti. Nauti pullat kuuman glögin tai vaikka kylmän maidon kera.

Kaneli-piparkakkupullakierteet

Taikina:
3,5dl maitoa
40g tuorehiivaa
1,5dl sokeria
2tl kardemummaa
1,5tl suolaa
n. 8,5dl vehnäjauhoja
130g voita

Täyte:
100g sulaa voita
kanelia
2dl fariinisokeria
1tl piparkakkumaustetta

Lisäksi:
1 kananmuna voiteluun
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maidon joukkoon ja sekoita. Lisää myös sokeri ja kardemumma. Ala lisäämään taikinaan vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikinaa samalla käsillä vaivaten, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä voi ja suola taikinaan. Vaivaa taikinaan hyvä sitko, n. 10 minuuttia. Jätä taikina lepäämään kelmuun käärittynä 10 minuutiksi.

Leikkaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kauli molemmat osat suorakulmion malliseksi isoksi levyksi. Levitä toisen pohjan päälle sulatettu voi, sekä oman maun mukaan kanelia. Sekoita keskenään fariinisokeri sekä piparkakkumauste, ja levitä seos voin ja kanelin päälle. Nosta toinen taikinalevy täytetyn levyn päälle. Leikkaa taikina 16 osaan pidemmästä suorakulmion sivusta aina alas saakka. Ota taikinasiivut yksi kerrallaan ja kierrä käsilllä päistä eri suuntiin. Tämän jälkeen muotoile ne kierteelle. Tee jokaiselle osiolle samalla tavalla ja jätä kohoamaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan 45-60 minuutiksi.

Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paita 200 asteisessa uunisssa n. 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet.

Pullista tulee melko suuria. Jos haluat tehdä pienempiä pullakierteitä, jaa taikina useampaan osaan.

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *