Kasvien voimalla voimme tehdä hyvää, sekä itsellemme, että ympäristöllemme.
Ilmastonmuutos on väistämätön tosiasia. Jokainen pystyy valitsemaan arjessa niitä pieniä asioita joilla tehdään yhteistä hyvää. Jollekin ympäristöteko on käyttää työmatkan kulkemiseen pyörää, toiselle olla lentämättä kaukomaille, joku syö vegaanista ruokaa ja yksi käyttää kuukuppia. Jokainen tekee omat valintansa, mutta tärkeää on se, että jokainen kantaa kortensa kekoon. Pienistä puroista syntyy iso virta.
Meidän perheessä olemme lisänneet ruokavalioomme enemmän myös kasvisruokia. Syömme vähintään kerran viikossa koko perhe kasvisruokaa, minä useampana kertana viikossa. Kasvisruoka tai vegaaninen ruoka ei tarkoita sitä, että tarvitsee tinkiä mausta.
Tämä vegaaninen piirakka on täynnä makuja. Olen aina rakastanut bataatin ja kookoksen ihanaa kompoa yhdistettynä tuliseen chiliin. Tässä piiraassa yhdistyvät nämä ihanat maut ja ne saavat lisämakua mm. purjosta, valkosipulista, limestä ja tulisesta currytahnasta.
Flora on lanseerannut uuden tuotesarjan 100% kasvirasvalevitteet, Flora 100% Original ja Flora 100% Kulta. Tuotteet ovat täysin kasviperäisiä, eli siis maidottomia ja vegaanisia. Nämä levitteet sopivat käytettäväksi sellaisenaan leivän päällä, paistamiseen ja leivontaan. Monikäyttöinen tuote yhdessä paketissa ja mikä parasta, maistuu super hyvälle (myös lapsille, testattu on). Resepti luotu yhteistyössä Flora Suomi kanssa. Lisää näet osoitteesta www.flora.fi
Levitetään yhdessä hyvää!
Lempeän tulinen bataatti-kookospiirakka (vegaaninen)
Pohja:
2dl bataattisosetta (n. 1 pieni tai 1/2 iso bataatti)
50g Flora 100% Original kasvirasvalevitettä
1tl suolaa
0,5tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pilko bataatti kuutioiksi ja keitä pehmeäksi kiehuvassa vedessä. Soseuta bataatti ja anna jäähtyä.
Mittaa Floran kasvirasvalevite ja sulata se mikron kestävässä kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenenään. Lisää vuorotellen kuivien aineiden sekaan kasvirasvalevitettä sekä bataattia ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
Voitele n. 25cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka Flora kasvirasvalevite nokareella ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista pohjaa uunissa alatasolla 10 minuuttia.
Täyte:
1rkl Floran 100% kasvirasvalevitettä paistamiseen
n. 100g (1 pieni tai 1/2 iso) purjoa
1 yksikyntinen valkosipuli
1/2 punainen chili
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
8kpl kirsikkatomaatteja
1,5dl Violife vegaanista mozzarellan makuista juustoraastetta
1dl kookoskermaa
1dl soijakermaa
1,5rkl maizenaa
0,5tl suolaa
1tl punaista currytahnaa
1rkl limen puristettua mehua
vajaa 1tl sokeria
Valmista täyte sillä aikaa kun pohja esikypsyy uunissa. Pese purjo ja pilko se suikaleiksi. Pilko valkosipuli sekä chili pieneksi kuutioksi. Laita paistinpannu kuumenemaan liedelle ja lisää pannulle nokare Floran kasvirasvalevitettä. Kuullota purjosuikaleet pannulla, lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli sekä chili purjon joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Lisää täytteen päälle Violifen vegaaninen juustoraaste.
Sekoita kulhossa kookoskerma, soijakerma sekä maizena keskenään. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos piirakkapohjan ja täytteiden päälle tasaisesti. Pilko kirsikkatomaatit puoliksi ja upota ne piirakkaan.
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia, jonka jälkeen ota uuni pois päältä ja anna piirakan vielä olla uunissa n. 10 minuuttia. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
Päälle:
Baby pinaattia
1/2 chiliä oman maun mukaan
Oliiviöljyä
Suolaa
Pese baby pinaatit ja pilko chili pieniksi suikaleiksi. Nostele salaatti piirakan päälle. Ripsauta päälle vielä hieman oliiviöljyä ja suolaa.
Värikästä viikon jatkoa!
Rakkaudella, Amanda
Ihana idea ja yhdistelmä, pitää kokeilla ja maistaa. Niin herkullinen ja houkutteva😍😍🥰🥰
Äiti