Valikko Sulje

Helpot peltisämpylät

Vastaleivotut sämpylät ovat koko perheemme suurta herkkua. Muistan itsekin lapsuudesta kuinka ihanaa oli tulla koulusta kotiin kun äiti oli leiponut sämpylöitä välipalaksi. Päälle ei välttämättä tarvitse laittaa muuta kuin sipaisu levitettä ja herkku on valmis nautittavaksi.

Mikä olisikaan helpompaa ja nopeampaa kuin leipoa nämä ihanat sämpylät pellille jaettavaksi yhdessä rakkaiden kanssa. <3 Nämä sämpylät ovat meheviä ja ihanan pehmeitä. Tämä resepti on lisäksi vegaaninen ja maistuu taatusti kaikille.

Resepti tehty kaupallisena yhteistyönä Flora Suomi kanssa.

 

Helpot peltisämpylät

3dl vettä
2dl sokeroimatonta maustamatonta soijajogurttia
0,5dl Flora Kulta 100% kasvirasvalevitettä
0,5dl vaaleaa siirappia
1,5tl suolaa
2,5dl kauraleseitä
1ps kuivahiivaa
6,5dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään vesi ja soijajogurtti. Lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.

Lisää joukkoon sulatettu Floran kasvirasvalevite, siirappi sekä suola ja sekoita.

Lisää kuivahiiva kauraleseiden joukkoon ja lisää ne vesi-jogurtti -seokseen. Sekoita tasaiseksi.

Ala lisäämään vehnäjauhoja ja sekoita puuhaarukalla taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20x35cm kokoiseen uunivuokaan ja taputtele jauhotetuilla käsillä tasaiseksi. Jaa taikina pellillä 12 osaan veitsellä leikaten. Ripottele päälle vielä kourallinen kauraleseitä ja jätä liinan alle kohoamaan tunniksi.

Paista sämpyläpelti 185 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kypsä sämpyläpelti on kauttaaltaan kauniin kullan ruskea. Anna sämpyläpellin jäähtyä hetki liinan alla ja herkuttele mielitäytteidesi kanssa tai sipaise vain päälle Flora Kulta 100% kasvirasvalevitettä. Nam.

 

Omat lempparitäyteeni leivän päälle ovat avokado, tomaatti, basilika sekä ripaus sormisuolaa ja pippuria. Sämpylöiden lisäksi omiin suosikkeihini kuuluu ruisleipä. En voisi elää ilman ohuen ohutta ruisleipää, sitä syön lähes päivittäin. Pakkasessa odottaakin ystävältäni saatu ruisjuuri, joten toivottavasti pian ehdin perehtyä tähän hapanjuurileivonnan ihmeelliseen maailmaan paremmin.

Lapset syö mielellään leipänsä vain levitteen kera ja he haluavat yleensä aina leipänsä lämpimänä, eli uunituoreena tai paahdettuna. Leipää tulee syötyäkin meillä aika paljon, varsinkin aamu- ja iltapalalla.

 

Tänä aamuna oli ihanaa herätä, kun maahan oli satanut lunta. Aurinkokin on pilkahdellut taivallaa ja ihanaa kun on päässyt kuvailemaan pitkästä aikaa luonnon valossa. Mukavaa viikonloppua!

Rakkaudella, Amanda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *