Valikko Sulje

Kindercookie

Kevät ja pääsiäinen, siihen kuuluu ehdottomasti Kinder -suklaa. Kinder kuuluu meillä kyllä jokaiseen vuodenaikaan, sillä se on meidän poikien suosikkisuklaa ja valikoituu usein karkkipäivän herkuksi. Tämä helppo kindercookieden ohje on mukava ja helppo leivonnainen tehtäväksi yhdessä pientenkin apureiden kanssa.

Aurinkoista viikonloppua!

Kindercookie (n. 22 kpl)

150g huoneenlämpöistä pehmeää voita
1,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4kpl Kinder Maxi -patukkaa

  1. Pilko Kinder Maxi -patukat pieniksi paloiksi ja jätä ne odottamaan.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista  kunnes se on hyvin sekoittunut.
  4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon kahdessa erässä.
  5. Lisää joukkoon vielä Kinderpalat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kaavi taikina kelmun päälle ja rullaa taikina n. 4cm paksuiseksi tangoksi.
  7. Laita taikinatanko pakkaseen odottamaan vähintään puoleksi tunniksi ennen paistamista.
  8. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
  9. Nosta kovettunut taikinatanko pakkasesta ja pilko tanko 22 yhtä suureen osaan (n. 1-2cm paksuihin paloihin).
  10. Aseta keksit pellille. Huomioi, että keksit leviävät uunissa. Jos teet koko satsin keksejä, joudut paistamaan ne kahdessa erässä. Paista keksejä n. 9-10 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta rapeilta ja keskeltä vielä pehmeitä. Jokainen uuni on yksilöllinen, joten tarkkaile paistoa, ettet paista keksej liian kypsiksi.
  11. Anna keksien jäähtyä huoneenlämmössä ja koristele, mikäli haluat. Nämä keksit maistuvat ilman koristeitakin. 🙂

Koristelu:
n. 8 palaa tummaa- tai maitosuklaata
1-2kpl Kinder Maxi -patukkaa

  1. Sulata 8 palaa suklaata mikrossa aina välillä sekoittanen, kunnes se on täysin sulanut. Kaavi suklaa pakastin pussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota suklaata viivoina jäähtyneiden keksien päälle.
  2. Pilko Kinder -patukat pieniksi paloiksi ja ripottele sulan suklaan päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä tai nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu.
  3. Nauti. <3

Vinkki: Voit tehdä keksitaikinan valmiiksi pakkaseen jo hyvissä ajoin ja paistaa sieltä sen verran keksejä kuin haluat.

 

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *