Valikko Sulje

Keväinen croissantpitko

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Aurinko paistaa ja tekee mieli leipoa raikkaita, keväisiä herkkuja. Danerollesin valmistaikinoilla leipominen on helppoa ja nopeaa. Tämän ihanan croissantpitkon valmistat käden käänteessä, vaikka yllätysvieraille Danerolles Croissants Classic -taikinasta.

Croissantpitko on wienerpitkon herkullinen serkku. Croissanttaikinan rapeus yhdistettynä pehmeän raikkaaseen vanilja-sitruuna -täytteeseen on vastustamaton yhdistelmä. Mantelilastut tuovat pitkoon ihanaa rousketta ja koko komeuden kruunaa sitruunainen sokerikuorrute.

Danerollesin taikinat löydät kauppojen kylmähyllyiltä ja ne tulee myös kotona säilyttää jääkaapissa. Danerollesin tuoretaikinoiden tölkit on helppo avata ja rullata käyttövalmis taikina pöydälle leivottavaksi. Lue lisää tuotteesta täältä ja tutustu Danerollesin kattavaan reseptipankkiin.

Keväinen croissantpitko

1pkt Danerolles Croissants Classic -taikinaa
1 kananmuna
1dl maitoa
2rkl paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
1dl sitruunatahnaa (lemon curd)
½ sitruunan kuoriraaste
1tl perunajauhoja

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 180 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon maito ja sekoita joukkoon vispilällä vaniljakreemijauhe. Anna tekeytyä jääkaapissa paksuksi pitkon tekemisen ajan.
  3. Avaa Danerolles Croissants Classic tölkki ja rullaa taikinalevy auki leivinpaperin päälle.
  4. Leikkaa taikina pituussuunnassa veitsellä tai pitsaleikkurilla kolmeen yhtä suureen suikaleeseen. Jätä kuitenkin taikina yhteen toisesta päästä, josta alat letittämään pitkoa. Taita alkupään kulmat pitkon alle, jotta saat pitkon päähän pyöreän muodon.
  5. Letitä pitko kolmella osalla niin, että keskimmäinen osio siirretään vuoroin oikealle ja vasemmalle sivulla olevan osion yli. Ei kannata letittää liian kireälle, vaan ennemmin hieman löysäksi. Jatka pitkon letittäminen loppuun saakka ja sulje lopuksi taikinan päät yhteen ja taita pitkon alle.
  6. Paina sormella pitkon keskelle vako koko matkalle täytettä varten.
  7. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti haarukalla sen rakenne rikki. Voitele pitko kauttaaltaan kanamunalla.
  8. Mittaa kulhoon sitruunatahna ja perunajauho. Sekoita ne hyvin keskenään.
  9. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori sitruunatahnan sekaan.
  10. Ota jääkaapista vielä paksuuntunut vaniljakreemi ja lisää se sitruunatahnan joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi.
  11. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota pitkon vakoon täytettä reilusti koko matkalle.
  12. Paista pitkoa uunissa alatasolla n. 13-15 minuuttia, kunnes se on kauniin kullan ruskea, myös pohjasta.
  13. Anna pitkon jäähtyä.

Sitruunainen sokerikuorrute:
1,25dl tomusokeria
1rkl sitruunan puristettua mehua
1rkl vettä

0,5dl mantelilastuja

  1. Mittaa astiaan tomusokeri.
  2. Lisää joukkoon sitruunan puristettu mehu, sekä vesi. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Sokerikuorrute saa olla melko paksua, että se jää hyvin pitkon pintaan.
  3. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota ohuita viivoja jäähtyneen pitkon päälle.
  4. Ripottele päälle vielä mantelilastuja ennen kuin sokerikuorrute ehtii kuivua.
  5. Leikkaa paloiksi ja nauti.<3

Aurinkoista viikonloppua!

Rakkaudella, Amanda

#amandaleipoo #danerolles #danerollesfi #danerollescroissants

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *