Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi
Pääsiäisen vaivattomin ja herkullisin herkku on mämmimutakakku. Mutakakun tahmeus saa ihanaa rukiisuutta mämmistä. Tämä on taivaallista. Flora Vanilla sopii mämmimutakakun kanssa yhteen kuin unelma, täyteläisen pehmeä ja vaniljainen vaahto kruuna suklaisen kokonaisuuden. Tämän kakun teet helposti, vaikka perheen pienimpienkin kanssa.
Ihanaa pääsiäistä!
Mämmimutakakku
Taikina:
125g Flora & Voi
4 kananmunaa
2dl mämmiä
3,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 185 asteeseen.
- Esivalmistele halkaisijaltaan 22cm irtopohjavuoka vuoraamalla sen pohja, sekä reunat leivinpaperilla.
- Mittaa Flora & Voi ja sulata se. Jätä jäähtymään hetkeksi.
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa sekaan mämmi, sekä sokeri. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Lisää joukkoon myös sula Flora & Voi ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja sihtaa ne sitten muna-mämmi -seokseen. Kääntele nopeasti taikina tasaiseksi nuolijalla.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan.
- Paista mämmimutakakkua ensin 10 minuuttia 185 asteessa, jonka jälkeen laske uunin lämpötila kiertoilmalla 160 asteeseen. Paista kakkua vielä 15 minuuttia. Mutakakku saa jäädä paiston jälkeen keskeltä vielä raa`aksi.
- Nosta kakku jäähtymään vuoassa ensin huoneenlämpöön ja sitten jääkaappiin.
Tarjoilu:
1prk Flora Vanilla
Tomusokeria
Marjoja
- Kun kakku on jäähtynyt kylmäksi, irrota se vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle isoa lastaa apuna käyttäen.
- Sihtaa päälle tomusokeria.
- Vaahdota Flora Vanilla sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile mämmimutakakku sen kanssa.
- Nauti. <3
Vinkki: Voit tarjoilla Flora Vanillan mämmimutakakun kanssa ihan sellaisenaankin ilman vaahdotusta.
Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo