Valikko Sulje

Kesän ihanin pavlova

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi ja Créme Bonjour Suomi

Juhannusviikko on alkanut, jee!

Mikä olisikaan ihanampi juhannusherkku kuin makean mansikkainen pavlova. Päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja, sekä vaahdotettu Flora Vanilla, jonka makeuteen Crème Bonjourin maustamaton tuorejuusto antaa ihanaa tasapainoa. Täydellinen yhdistelmä.

Voit tehdä marenkipohjat valmiiksi jo hyvissä ajoin ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.

Kesän ihanin pavlova

Pohja:
5 kananmunan valkuaista
3,25dl sokeria
1,5tl perunajauhoa
1tl vaniljasokeria
1tl etikkaa

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 100 asteeseen.
  2. Erottele valkuaiset puhtaaseen astiaan.
  3. Mittaa sokerit, sekä perunajauhot erilliseen astiaan ja sekoita.
  4. Ala vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet pehmeäksi, ala lisäämään sokeri-perunajauhoseosta vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  5. Kun valkuaisvaahto alkaa muuttua kovemmaksi, lisää etikka vähän kerrallaan valkuaisvaahdon sekaan. Jatka vatkaamista vielä hetki, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Valmis  marenki muodostaa vatkatessa huippuja. Älä kuitenkaan vatkaa marenkia liikaa.
  6. Kaavi marenki uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile lastalla tai isolla palettiveitsellä marenkipohja pyöreäksi. Kaiva keskelle kolo, jotta saat täytettä reilusti.
  7. Paista pohjaa uunissa alatasolla 1t 45min, jonka jälkeen laita uuni pois päältä. Anna pohjan vielä olla uunissa jälkilämmöllä 15-30min.
  8. Anna pohjan jäähtyä ja siirrä tarjoiluastialle.

Täyte:
1prk Flora Vanillaa
1pkt Créme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljakreemijauhetta

1dl mansikkahilloa
500g mansikoita

Koristeeksi:
Syötäviä kukkia, esim. orvokkeja ja syreenin kukkia

  1. Leikkaa mansikat paloiksi
  2. Levitä jäähtyneelle marenkipohjalle mansikkahilloa oman maun mukaan.
  3. Lisää hillon päälle reilusti mansikoita.
  4. Vaahdota Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää sekaan vaniljakreemijauhe.
  5. Notkista tuorejuusto ja lisää se vanillavaahdon sekaan.
  6. Nostele 3/4 täytteestä mansikoiden päälle ja laita loput pursotinpussiin.
  7. Pursota täytettä kauniisti kakun reunoille.
  8. Lisää reilusti mansikkaa ja syötäviä kukkia kakun päälle.
  9. Nauti. <3

Helppoa ja niiiin hyvää! Aurinkoista juhannusviikkoa!

Rakkaudella, Amanda

ps. Muistathan käyttää instagramissa #amandaleipoo, niin nään mitä herkkuja olet valmistanut. <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *