Valikko Sulje

Pätkisleivokset

Pätkisrakkaus jatkuu. Täältä tulee…

Pätkisleivokset (9-12 leivosta)

Pohja:
40g tummaa suklaata
60g voita

1dl vettä
0,5dl öljyä
0,75dl smetanaa
2 kananmunaa
1dl fariinisokeria
0,75dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria

2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

50g maitosuklaata rouhittuna

1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 160 asteeseen.

2. Mittaa mikron kestävään kulhoon tumma suklaa, sekä voi. Sulata aina 30 sekunttia kerrallaan, kunnes ne ovat kokonaan sulaneet.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään öljy, vesi, smetana, kananmunat sekä sokerit. Lisää seokseen sulanut suklaa-voi -seos ja sekoita tasaiseksi.

4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita ne nopeasti tasaiseksi taikinaksi nestemäisten aineiden sekaan. Rouhi maitosuklaa ja lisää vielä taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun  (n. 20 x 26 cm)  uunivuokaan. Uunivuoka tulee olla reunallinen, jotta saat leivosten pätkistäytteen mahtumaan vielä samaan vuokaan pohjan päälle.

5. Paista pohjaa n. 12-15min uunin alatasolla, kunnes se on juuri ja juuri kypsä. Kokeile puutikulla. Pohja saa jäädä meheväksi.

6. Jäähdytä pohja ennen täytteen tekoa.

Täyte:
3dl vispikermaa

140g pätkistä
55g maitosuklaata
0,5dl kuohukermaa

150g tuorejuustoa
0,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä
2rkl vettä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.

3. Mittaa pätkis, maitosuklaa ja kuohukerma mikron kestävään astiaan. Sulata aina 30 sekunttia kerrallaan ja sekoita välillä kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

4. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit, sekä sulanut pätkis-maitosuklaa -seos. Sekoita tasaiseksi.

5. Kuumenna pieni määrä vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuumaan veteen. Sekoita liivateseos tasaiseksi ja lisää ohuena nauhana tuorejuusto-suklaa -seoksen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi , jonka jälkeen kaada täyte jäähtyneen suklaapohjan päälle.

6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

Koristeet:
Maitosuklaata
Pätkistä

Leikkaa hyytyneet pätkisleivokset paloihin ja koristele sulalla suklaalla ja pätkiksellä tai vaikka tuoreilla marjoilla.

VINKKI: Tästä leivoksesta voi tehdä hyvin myös herkullisen pätkisjuustokakun. Ohjeesta riittää 20cm vuokaan. Jos haluat tehdä isomman juustokakun (esim. 24-26cm), niin tuplaa ohje. 🙂

vo

Herkullista alkukesää!

Rakkaudella, Amanda

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *