Pätkisrakkaus jatkuu. Täältä tulee…
Pätkisleivokset (9-12 leivosta)
Pohja:
40g tummaa suklaata
60g voita
1dl vettä
0,5dl öljyä
0,75dl smetanaa
2 kananmunaa
1dl fariinisokeria
0,75dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
50g maitosuklaata rouhittuna
1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 160 asteeseen.
2. Mittaa mikron kestävään kulhoon tumma suklaa, sekä voi. Sulata aina 30 sekunttia kerrallaan, kunnes ne ovat kokonaan sulaneet.
3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään öljy, vesi, smetana, kananmunat sekä sokerit. Lisää seokseen sulanut suklaa-voi -seos ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita ne nopeasti tasaiseksi taikinaksi nestemäisten aineiden sekaan. Rouhi maitosuklaa ja lisää vielä taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (n. 20 x 26 cm) uunivuokaan. Uunivuoka tulee olla reunallinen, jotta saat leivosten pätkistäytteen mahtumaan vielä samaan vuokaan pohjan päälle.
5. Paista pohjaa n. 12-15min uunin alatasolla, kunnes se on juuri ja juuri kypsä. Kokeile puutikulla. Pohja saa jäädä meheväksi.
6. Jäähdytä pohja ennen täytteen tekoa.
Täyte:
3dl vispikermaa
140g pätkistä
55g maitosuklaata
0,5dl kuohukermaa
150g tuorejuustoa
0,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl vettä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
3. Mittaa pätkis, maitosuklaa ja kuohukerma mikron kestävään astiaan. Sulata aina 30 sekunttia kerrallaan ja sekoita välillä kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.
4. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit, sekä sulanut pätkis-maitosuklaa -seos. Sekoita tasaiseksi.
5. Kuumenna pieni määrä vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuumaan veteen. Sekoita liivateseos tasaiseksi ja lisää ohuena nauhana tuorejuusto-suklaa -seoksen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi , jonka jälkeen kaada täyte jäähtyneen suklaapohjan päälle.
6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
Koristeet:
Maitosuklaata
Pätkistä
Leikkaa hyytyneet pätkisleivokset paloihin ja koristele sulalla suklaalla ja pätkiksellä tai vaikka tuoreilla marjoilla.
VINKKI: Tästä leivoksesta voi tehdä hyvin myös herkullisen pätkisjuustokakun. Ohjeesta riittää 20cm vuokaan. Jos haluat tehdä isomman juustokakun (esim. 24-26cm), niin tuplaa ohje. 🙂
vo
Herkullista alkukesää!
Rakkaudella, Amanda
Hei,
Ohjeessa on 160°c kiertoilmauunissa.
Mikä olisi tavallisessa uunissa hyvä lämpö? 200°c 🙂
Hei,
Tasalämmöllä 175 astetta. 🙂
-Amanda
Hei, voiko smetana vaihtaa jollain muulla?
Voi korvata esim ranskankermalla, piimällä tai maustamattomalla jogurtilla. 😊 t.Amanda
Tuplataanko pohja myös, jos tekee isomman juustokakun?
Riippuu hieman kuinka isoon vuokaan teet. Uskon, että ohjeen pohja riittää n. 26cm vuokaankin vielä hyvin. 🙂 t.Amanda
Miten reagoi pakastukseen?
Hei, Uskon että leivokset kestävät pakastuksen hyvin. 🙂 -Amanda
voiko maitosuklaan määrän korvata pätkiksillä, silleen, että laittaa 195 grammaa pätkiksiä?
Moikka, Kyllä varmasti toimii myös niin. 🙂 Kivoja leivontoja! -Amanda
Hei ! Tekisin leivoksia tällä ohjeella 8cm halkaisijaltaan oleviin pyöreisiin leivosvuokiin ,niin moneenko vuokaa tekesin ?
Hei, En osaa tarkkaan sanoa, mutta arvioisin että tästä ohjeesta riittäisi 8-10 vuokaan. 🙂 -Amanda
Kiitos ihanasta ohjeesta. Haluaisin tarkennusta siihen miten saat leikattua nuo palat noin siistiksi? Käytätkö esimerkiksi kuumaa veistä?
Kiva kun tykkäät reseptistä. <3 Siistit palat saa kun puhdistaa veitsen jokaisen leikkauksen välissä, sen voi tehdä pyyhkimällä tai juurikin esimerkiksi veden alla. Toivottavasti näistä oli apua. t.Amanda
Käytitkö pätkis-patukoita vai pätkis-bites-pussia?
Olen käyttänyt niitä paloja, mutta kumpi vaan käy 🙂 -Amanda