Valikko Sulje

Kahvia ja suukkoja

Kuva: Anna Greus

Toinen kilpailupäivä alkoi väsyneissä tunnelmissa, kun ensimmäinen päivä oli ottanut kakkuleipurilta luulot pois heti ensi leipomalta. Olin valvonut lähes koko yön ja mieli oli maassa. Muut kilpailijat ja ihanat maskeerajat saivat onneksi pientä potkua mun persuksiin ja ei auttanut muuta kuin astella telttaan uusia pettymyksiä kohti.

Päivän teemana oli kahvi ja teknisenä tehtävänä bouche -leivokset. Kyseinen leivonnainen ei ollut minulle entuudestaan tuttu, eikä tainnut olla kyllä kenellekään muullekaan kilpailijalle. Kovalla sykkeellä vedettiin, mutta aika oli armoton, eikä priimaa pukannut tälläkään kertaa. Sain kuitenkin 10 leivosta esille ja se toi 8. sijan. Pari kilpailijaa suoriutui upeasti haastavasta tehtävästä, hyvä Maija ja Bettina! <3

Taidonnäytetehtävään lähdin uudella energialla, sillä onnistuessaan suukkoni olivat ihania. Tehtävänä oli tehdä leivonnainen, jossa olisi kahvia kolmella tapaa. Minulla kahvia oli keksipohjassa, täytteessä sekä kuorrutteessa. Suklaiset cappuccinosuukot sai kehuja tuomareilta ja tämä oli ensimmäinen valonpilkahdus omassa kisassa itseäni vastaan. Jipii!

Kuva: Anna Greus

Suklaiset cappuccinosuukot

Keksi:
125g voita
0,75dl sokeria
0,75dl fariinisokeria
1 muna
2 rkl kiehuvaa vettä
1 tl espressojauhetta
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl cappuccinojauhetta

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita espressojauhe 2 ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja pakasta 20 minuuttia. Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina leivinpaperin päällä keksit pyöreällä muotilla. Paista keksejä 200 asteessa n. 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Täyte:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
2rkl cappuccinojauhetta
1tl espressojauhetta
1 litra vettä marengin tekemiseen

Laita kattilaan 1 litra vettä ja kuumenna. Laita päälle iso metallinen kulho ja erottele sinne kananmunan valkuaiset. Vatkaa käsivatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on sitkeää, kiiltävää ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet (n. 60 asteiseksi). Ota kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Lisää kahvijauheet jäähtyneeseen marenkiin ja pursota keksien päälle. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.

Kuorrute:
150g valkosuklaata
150g maitosuklaata
1 tl espressojauhetta
2tl rypsiöljyä

Sulata suklaa, lisää espressojauhe ja öljy. Kuorruta suukot yksitellen ja nosta jäähtymään jääkaappiin.

Koristeeksi:
150g tummaa suklaata
10 kpl sinisiä syötäviä orvokkeja

Sulata suklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan. Kun suklaa on sulanut laita se pursotinpussiin, jätä kuitenkin pieni osa sulasta suklaasta sivuun myöhempää varten. Pursota suklaasta pieniä suklaakoristeita ja laita jääkaappiin kovettumaan. Kun suukot ovat kovettuneet ota pieni tippa sulaa tummasuklaata ja kiinnitä kovettunut suklaakoriste ja orvokki suukkoon koristeeksi.

Kuva: Anna Greus

Tänään maikkarilla nähdään 3. jakso klo 20 ja teemana on lohturuoka. Varaa viereen herkkuja, sillä jaksoa katsoessa tulee nälkä.

Rakkaudella, Amanda

6 Comments

  1. Äiti

    Jännittävää tänään tiedossa, onnea tähän 3. kilpailukertaan❤️❤️❤️

  2. Minttu

    “KisaKatsomo” viritetty valmiiksi täällä “naapurissakin”.
    Jäntskättää jo valmiiks…..Tsemppii Siulle❤️

  3. Maritta

    Näitä minun on ollut ajatus testata , mutta vielä en ole saanut aikaan. Listalla on! Kuulostavat niin ihanilta!

  4. Amanda

    Kiitos, nämä suukot ovat kyllä herkullisia. <3 Kiva jos kokeilet! t.Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *