Valikko Sulje

Piparkakkumokkapalat

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Jouluiset mokkapalat on tuunattu murskatuilla piparkakuilla. Piparkakkumuru antaa taikinalle mausteisuutta ja mehevyyttä, pohjasta tulee ihanan kostea. Näitä kannattaa kokeilla. <3

Kuorrute on vaivaton ja helppo tehdä Dr. Oetkerin Icing & Frosting Chocolate -kuorrutteella. Lisää vain kuuman kahvin sekaan voi, sekä kuorrutejauhe ja sekoita tasaiseksi.

Videon näiden valmistukseen voit katsoa täältä.

Piparkakkumokkapalat (12-16 palaa)

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 30 x 20 cm kokoinen (puolikas pellillinen) suorakaiteen mallinen vuoka leivinpaperilla. Voit sipaista hieman öljyä paperin alle, että se pysyy hyvin paikoillaan.

Vinkki: Mikäli haluat enemmän mokkapaloja, voit tuplata ainekset ja tehdä sen uunipellille.

Pohja:
2 kananmunaa
2dl sokeria
100g voita
2,75dl vehnäjauhoja
100g piparkakkuja
0,25dl kaakaojauhetta
1,5tl Dr. Oetker leivinjauhetta
2tl Dr. Oetker vaniljasokeria
1,5dl kahvia

  1. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  2. Sulata voi ja keitä vahvaa kahvia.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa piparkakut ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon.
  4. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kahvia, voita ja jauhoja. Sekoita nuolijalla varovasti.
  5. Kun taikina on kunnolla sekoittunut, kaada se vuokaan ja levitä nuolijalla tasaiseksi.
  6. Paista pohjaa 165 asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 12 minuuttia. Kokeile puutikulla, että pohja on varmasti kypsä.
  7. Kippaa kypsä pohja jäähtymään toiselle leivinpaperille.

Kuorrute:
0,5dl kahvia
50g voita
1ps Dr. Oetker Icing & Frosting Chocolate -kuorrutetta

  1. Mittaa kulhoon kuuma kahvi.
  2. Pilko voi pieniksi ja lisää kahvin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon vielä kuorrute ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
  4. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle palettiveistä apuna käyttäen.
  5. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa n. 10 minuuttia ennen koristelua.

Koristelu:
Dr. Oetker valkoinen sokerikuorrute
Dr. Oetker Silver koristerakeet
Piparkakkuja

  1. Pursota viivat kuorrutteen päälle sokerikuorrutteella.
  2. Asettele päälle piparkakkuja ja Silver koristerakeita.
  3. Nauti. <3

#amandaleipoo
#leivojakoristele

 

Rakkaudella, Amanda

4 Comments

  1. Amanda

    Moikka, Kahvin tilalla voi käyttää esimerkiksi maitoa tai kaakaota. 🙂 -Amanda

  2. Amanda

    Pohjan voi hyvinkin pakastaa paiston jälkeen. Kuorrutteen laittaisin vasta pohjan sulatuksen jälkeen. 🙂 -Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *