Valikko Sulje

Floran päivän Manteli-marenkikakku

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi

Floran päivää vietetään 13.5. ja sen kunniaksi syntyi tämä unelmaisen ihana ja herkullinen Manteli-marenkikakku. Välissä on runsaasti raparperi-vaniljahilloa, mansikoita ja vaniljainen kermavaahto. Tästä taisi juuri tulla oma lempparini, niin hyvää tämä on. <3

Vinkki: Mikäli sinulta ei löydy kolmea saman kokoista irtopohjavuokaa, voit hyvin tehdä kakun matalampana kahteen isompaan irtopohjavuokaan tai vaihtoehtoisesti uunipellille ja leikata jäähtyneenä pohjan kahteen osaan. Kakusta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen.

Floran päivän Manteli-marenkikakku

Raparperi-vaniljahillo:
10dl pakasteraparperia (myös tuore käy)
0,5dl vettä
3dl hillosokeria
½ vaniljatangon siemenet
n. 1t sitruunan puristettua mehua

  1. Mittaa kattilaan jäiset raparperit, sekä vesi.
  2. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää joukkoon hillosokeri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Avaa vaniljatanko terävällä veitsellä ja raaputa ½ vaniljatangon siemenet hilloon, sekä purista pieni loraus sitruunamehua joukkoon.
  4. Anna hillon kiehua hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen.
  5. Jäähdytä hillo.

Esivalmistelut:

  1. Valmistele kolme 20cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa vuoraamalla niiden pohja, sekä reunat leivinpaperilla.
  2. Voit sipaista öljyä reunoihin ennen leivinpaperia, niin se tarttuu helpommin.
  3. Lämmitä uuni kiertoilmalla 160 asteeseen.

Pohja:
200g Flora & Voita
2dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1,75dl hienoa mantelijauhetta
1dl vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
3,5tl leivinjauhetta
1,5dl Flora Kuohu 36%

  1. Vaahdota yleiskoneella tai sähkövatkaimella huoneenlämpöinen pehmeä Flora & Voi, sekä sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset puhtaaseen vatkauskulhoon marenkia varten. Lisää nyt kananmunan keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen taikinaan jauhoseosta, sekä Flora kuohua ja vatkaa samalla hitaalla teholla, kunnes taikina on tasaista.
  4. Jaa taikina kolmeen irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti niiden pohjalle, esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen.

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria

3rkl mantelilastuja/-rouhetta

  1. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua lisää joukkoon pienissä erissä sokeri ja vatkaa koko ajan. Lisää myös vaniljasokeri.
  3. Jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kuohkeaa, kiinteää ja kiiltävää.
  4. Jaa marenkivaahto kolmeen irtopohjavuokaan pohjataikinan päälle ja levitä esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen tasaisesti.
  5. Lisää jokaiseen vuokaan marengin päälle mantelirouhetta tai -lastuja.
  6. Paista pohjia uunissa n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja marenki pinnalta rapea. Tarkkaile paistoa, ettei marenki pääse palamaan.
  7. Paiston jälkeen anna pohjien jäähtyä. Irrota kakkupohjat vuoista varovasti vasta jäähtyneinä.

Täyte:
3,5dl Flora Kuohu 36%
1,5rkl tomusokeria
½ vaniljatangon siemenet

3dl Raparperi-vaniljahilloa
n. 150g mansikoita

  1. Vaahdota Flora Kuohu kuohkeaksi ja kestäväksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon tomusokeri, sekä ½ vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Siirrä kermavaahto halutessasi pursotinpussiin. Täytteen voi levittää myös halutessaan lusikalla.
  4. Pese ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.

Koristeet:
n. 100g mansikoita
n. 100g karhunvadelmia
muutama syötävä orvokki

Kakun kasaaminen:

  1. Nosta ensimmäinen jäähtynyt kakkupohja kakkualustalle.
  2. Lisää pohjan päälle n. 4rkl raparperi-vaniljahilloa ja levitä se lusikalla tasaisesti.
  3. Lisää hillon päälle puolet mansikanpaloista.
  4. Pursota tai levitä lusikalla n. puolet kermavaahdosta mansikoiden päälle.
  5. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja toista sama kuin edellisessä kerroksessa. Voit jättää kermavaahtoa hieman myös koristeluun.
  6. Nosta täytteen päälle viimeinen kakkupohja.
  7. Koristele kakun pinta kermavaahdolla, marjoilla sekä syötäville orvokeilla.
  8. Nauti. <3

Lisää herkkujani Instagramissa @amandaleipoo

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *