Valikko Sulje

Paistettu limejuustokakku ja sveitsiläinen marenki

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour Suomi

Keväinen paistettu limejuustokakku sopii erinomaisesti esimerkiksi vappuherkuksi. Tämä kakku on helppo tarjottava, sillä voit tehdä sen jääkaappiin edellisenä päivänä ja kuorruttaa marengilla ennen tarjoilua. Crème Bonjourin maustamaton tuorejuusto sopii hyvin makeaan leivontaan ja antaa kakulle pehmeän koostumuksen. Limen raikkaus ja marengin makeus on täydellinen yhdistelmä. Aurinkoisia kevätpäiviä!

Paistettu limejuustokakku ja sveitsiläinen marenki

Esivalmistelut:

  1. Esivalmistele 20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka.
  2. Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Voit öljytä ohuelti vuoan reunat ennen leivinpaperia, jotta se pysyy hyvin paikoillaan.
  3. Lämmitä uuni kiertoilmalle 160 asteeseen.

Pohja:
200g kaurakeksejä
1rkl sokeria
75g Flora & Voita

  1. Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi muovipussissa kaulimella.
  2. Sekoita keksimurun joukkoon sokeri.
  3. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun sekaan.
  4. Kaada keksimuru esivalmistellun irtopohjavuoan pohjalle ja painele se tasaisesti, niin että keksipohja nousee vuoan reunoja pitkin ylös n. 1cm korkeudelle.
  5. Esipaista pohjaa uunissa n. 8 minuuttia ja nosta se sitten pöydälle jäähtymään.

Täyte:
600g (3 prk) Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
120g smetanaa
2 limen puristettu mehu (n. 0,5dl)
2 limen kuoriraaste
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa

  1. Notkista tuorejuusto kulhossa vispilällä sekoittaen. Lisää joukkoon smetana ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pese limet vedellä huolellisesti ja raasta kuoriraaste täytteen sekaan. Purista myös limen mehu täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää vielä sokerit, kananmunat, sekä vehnäjauhot täytteeseen ja sekoita nopeasti täyte tasaiseksi vispilällä. Älä vatkaa liian voimakkaasti.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan ja nosta uuniin paistumaan.
  5. Anna kakun paistua uunin alatasolla n. 45-50 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja anna sen olla vielä jälkilämmöllä uunin luukku suljettuna 30 minuuttia.
  6. Nosta kakku pois uunista. Kakku on vielä hieman höllyvä keskeltä, mutta jähmettyy jäähtyessään.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta se sitten jääkaappiin. Jääkaapissa kakun on hyvä antaa tekeytyä yön yli/useamman tunnin ajan.

Sveitsiläinen marenki:
3 kanamunan valkuaista
2dl sokeria

  1. Laita kattilan pohjalle vettä ja nosta se liedelle lämpenemään.
  2. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen metallikulhoon.
  3. Kun vesi kiehuu kattilassa, nosta metallikulho kattilan päälle ja ala vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, ala pikkuhiljaa lisätä sokeria samalla koko ajan vatkaten.
  5. Kun kaikki sokeri on lisätty, jatka vatkaamista. Marenki muuttuu paksummaksi ja kiiltäväksi.
  6. Sveitsiläinen marenki on valmista, kun vaahto on jämäkkää, paksua, kiiltävää ja sokerikiteet ovat sulaneet marengin joukkoon. Sormilla tunnusteltaessa ei sokerikiteitä enää tunnu sormissa.
  7. Kun marenki on valmista, nosta kulho pois kattilan päältä ja jatka marengin vatkaamista vielä pari minuuttia, kunnes se on hieman jäähtynyt.

Kakun kokoaminen:
Mansikoita
Sitruunamelissan lehtiä

  1. Nosta jäähtynyt kakku jääkaapista ja irrota se vuoasta.
  2. Nosta kakku isoa lastaa apuna käyttäen tarjoiluastialle.
  3. Nostele ihana pehmeä marenkivaahto kakun päälle ja levitä se palettiveitsen/nuolijan avulla.
  4. Jos halua, voit nopeasti polttaa marengin pintaa tohottimen avulla. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, sillä marenki on valmiiksi kypsää.
  5. Pilko mansikat viipaleiksi ja levitä marengin päälle. Lisää vielä muutama sitruunamelissan lehti.
  6. Nauti. <3

Vinkki: Yli jääneet keltuaiset voit käyttää esimerkiksi sitruuna- tai passiontahnaan.

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.