Valikko Sulje

Saaristolainen kylmäsavulohikakku

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour Suomi

Kesän juhlat lähestyvät. Voileipäkakku on perinteinen tarjottava suomalaisessa juhlapöydässä. Tässä saaristolaisessa kylmäsavulohikakussa voileipäkakku saa perinteisyyden rinnalle hieman modernia tuntua, kun kakku tehdään saaristolaisleivästä ja jätetään nakukakuksi, sekä koristellaan raikkaasti herneenversoilla ja kukilla.

Crème Bonjourin ruohosipulituorejuusto on nappivalinta lohen kanssa. Tuorejuusto on jo yksinään niin herkullinen, ettei se kaipaa rinnalleen montaa ainesosaa ja siksi täyte on todella nopea ja mutkaton valmistaa.

Tämä kakku saa varmasti ihmisten katseet juhlapöydässä. <3

Saaristolainen kylmäsavulohikakku (n. 12 hlö)

24 viipaletta saaristolaislimppua (esim. Maalahden limppu)

  1. Leikkaa jokaisesta leipäviipaleista reunat ohuesti pois veitsellä.

Kostutusliemi:
1dl vettä
½ kalaliemikuutio

  1. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kalaliemikuutio.

Munavoi:
4 kpl kanamunia
100g Flora & Voita
1tl suolaa

  1. Keitä kanamunia kiehuvassa vedessä 10 minuuttia.
  2. Jäähdytä kananmunat ja kuori ne.
  3. Lisää munien joukkoon pehmeä Flora & Voi sekä suola ja sekoita hyvin munavoiksi sähkövatkaimella. Näin rakenteesta tulee pehmeä ja sileä.

Lohitäyte:
1 ½ prk (300g) Crème Bonjour ruohosipulituorejuustoa
120g smetanaa
250g kylmäsavulohta
2tl sitruunan puristettua mehua
1tl sitruunapippuria
1tl sokeria
2rkl hienonnettua ruohosipulia
2rkl hienonnettua tilliä

  1. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä smetana.
  2. Hienonna kylmäsavulohi terävällä veitsellä pieneksi ja lisää täytteeseen.
  3. Purista joukkoon sitruunan mehu.
  4. Mausta sitruunapippurilla ja sokerilla.
  5. Hienonna tuore ruohosipuli sekä tilli ja lisää täytteeseen.
  6. Sekoita täyte hyvin.

Kakun täyttäminen:

  1. Asettele kakkulautaselle 6 viipaletta leipiä.
  2. Kostuta leipäviipaleet kalaliemellä. Tähän hyvä väline on pullasuti.
  3. Pursota tai levitä päälle puolet lohitäytteestä.
  4. Kasaa lohitäytteen päälle jälleen 6 leipäviipaletta ja kostuta ne hyvin.
  5. Pursota tai levitä päälle pehmeä munavoi.
  6. Jatka edelleen kasaamalla seuraavat 6 leipäviipaletta munavoin päälle ja kostuta ne.
  7. Pursota tai levitä loput lohitäytteestä leipien päälle.
  8. Kasaa loput 6 leipäviipaletta lohitäytteen päälle ja kostuta hyvin. Pistä kelmu kakun päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Voileipäkakku saa tekeytyä jääkaapissa kelmun alla mielellään seuraavaan päivään, jotta kosteus tasaantuu ja maut voimistuvat.

Kuorrute:
1 ½ prk (300g) Crème Bonjour ruohosipulituorejuustoa
120g smetanaa
1tl sitruunan puristettua mehua

Koristeet:
Ruohosipulia
Herneenversoja
Kylmäsavulohta n. 50-100g
Syötäviä myrkyttömiä kukkia (esim. orvokkeja)

  1. Kun voileipäkakku on tekeytynyt jääkaapissa, se kuorrutetaan ja koristellaan.
  2. Sekoita hyvin keskenään tuorejuusto sekä smetana.
  3. Lisää joukkoon sitruunan puristettu mehu.
  4. Pursota kuorrutetta kakun päälle tasaisesti.
  5. Pilko ruohosipuli pieneksi ja ripottele kuorrutteen päälle.
  6. Rullaa muutama siivu kylmäsavulohta ruusukkeiksi kakun keskiosaan.
  7. Lisää herneenversoja ja syötäviä kukkia koristeeksi.
  8. Anna kuorrutteen hetki kovettua jääkaapissa.
  9. Nauti. <3

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *