Valikko Sulje

Daim-suklaajuustokakku

Lapsuuden ehdoton ykkösherkkuni oli äitini tekemä daimjuustokakku. <3

Olen aikuisiällä tehnyt lapsuuden herkkureseptiä, mutta olihan minun pakko kehittää tämän ihanan suklaan ympärillle myös oma reseptini. Tässä se tulee. Jos pidät daimista, suklaasta ja kinuskista, tämä herkku on just sulle.

Daim-suklaajuustokakku

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.

Pohja:
250g Domino-keksejä
50g voita

  1. Sulata voi.
  2. Murskaa keksit ja lisää voisula joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja nosta kylmään kovettumaan.

Täyte:
4,5dl vispikermaa
225g maitosuklaata
0,75dl kermaa
225g tuorejuustoa
1,5tl vaniljasokeria
1 iso (56g) daim-patukka
5kpl liivatetta
tilkka vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa 4,5dl vispikermaa löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa mikron kestävään kulhoon maitosuklaa, sekä 0,75dl vispi- tai kuohukermaa. Kuumenna seosta mikrossa aina 30 sekunttia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista.
  4. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja vaniljasokeri ja lisää joukkoon suklaakastike. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kuumenna pieni tilkka vettä ja lisää siihen puristetut liivatteet. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi nuolijalla.
  7. Rouhi daim-patukka melko pieneksi rouheeksi ja lisää täytteeseen.
  8. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytään, jotta ilmakuplat hajoavat. Voit tarvittaessa tasoittaa pintaa vielä vaikka palettiveistä tai lusikkaa apuna käyttäen.
  9. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen kiilteen tekemistä.

Kinuskikiille:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2 liivatetta

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa kattilaan kuohukerma, sekä fariinisokeri ja ala kuumentamaan seosta kiehuvaksi.
  3. Kun seos kiehahtaa, nosta se pois liedeltä ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet.
  4. Anna kinuskin jäähtyä välillä sekoitellen huoneenlämpöiseksi.
  5. Kaada kinuskikiille hyytyneen daim-suklaatäytteen päälle lusikkaa apuna käyttäen.
  6. Nosta kakku vielä jääkaappiin vähintään 6 tunniksi ennen koristelua.

Koristeet:
Daimpatukka
1,5dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
1 viikuna
Karhunvatukoita
pensasmustikoita
Tuoretta minttua

  1. Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla. Pursota kermaa kakun ympäri kehämäisesti tähtityllalla.
  2. Rouhi daim-patukka, jätä myös suurempia paloja pystykoristeiksi.
  3. Pese viikuna, karhunvatukat ja pensasmustikat. Pilko viikuna lohkoiksi ja asettele lohkot, sekä marjat kakun päälle.
  4. Lisää vielä halutettasi minttua.
  5. Nauti. <3

Ihanaa joulunodotusta jokaiselle!

Muistathan käyttää instagramissa #amandaleipoo ja merkata minut, niin nään mitä herkkuja olette tehneet. <3

 

Rakkaudella, Amanda

12 Comments

  1. Mellu

    Kuullostaa erittäin herkulliselta! Minkä merkkisiä liivatteita käytät? 🙂

  2. Amanda

    Kiitos, tämä on kyllä herkullista. <3 Käytän Dr. Oetkerin liivatteita.

  3. Jenni Hynynen

    Hei! Ajattelin tehdä tätä, ja korvata liivatteen agar agarilla. Osaisitko sanoa minkä verran laitan sekä täytteeseen että kiilteeseen, että hyytyy tarpeeksi?

  4. Amanda

    Moikka! 🙂 Itse en ole agar agaria käyttänyt, mutta tällaisen tiedon löysin, että 0,75tl agar agaria vastaisi suurinpiirtein 1 liivatelehteä. Tämän tiedon valossa voisi ajatella, että täytteeseen riittäisi 4tl ja kiilteeseen 1,5tl. Olisi kiva kuulla miten onnistut. Ihanaa joulun odotusta! t.Amanda

  5. Riikka

    Hei! Ajattelin tehdä tämän kakun joulun jälkkäripöytään 😋 Voisikohan tämän tehdä jo etukäteen pakkaseen, vai kärsiikö rakenne?

  6. Amanda

    Hei, En ole kokeillut kakun pakastamista. Mutta uskaltaisin kuitenkin sanoa, että suklaatäyte varmasti kestää hyvin pakkasessa, mikäli suojaat kakun hyvin kelmulla. Kiilteen ja koristelun tekisin vasta pakastuksen jälkeen. 🙂 Ihanaa joulun aikaa! t.Amanda

  7. Sampo

    Miten suklaa ja kerma yhdistetään niin, että lopputuloksesta ei tule koirankakan näköistä jankkia?

  8. Amanda

    Moikka! Suklaa ja kerma kuumennetaan yhtäaikaa, niin että suklaa sulaa kerman sekaan. Ei pitäisi tulla mitään kökkärettä. Mitä suklaata käytit? t.Amanda

  9. Sampo

    Käytin sitä ainoaa oikeaa, eli Fazerin sinistä suklaata. Olisiko joku muu suklaa sopinut paremmin?

  10. Amanda

    Olen käyttänyt leivonnassa eniten Pandan ja Brunbergin suklaita. En osaa tuosta Fazerin sinisestä sanoa, kun en ole sitä kokeillut. 🙂 Mutta harmi jos ei toiminut reseptissä. -Amanda

  11. Merja

    Tuorejuusto rasiat ovat 200g,millä korvata puuttuva 25g? En viitsisi ostaa ylimääräistä.

  12. Amanda

    Hei,

    Voit jättää tuon 25g vain pois, ei pitäisi vaikuttaa reseptiin. Hyvä huomio tämä, kiitos sinulle ja mukvia leivontahetkiä. 🙂 t.Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *