Valikko Sulje

Nutellanyytit

Syvä hiljaisuus valtasi keittiön kun perheemme maisteli juuri uunista tulleita nutellanyyttejä. Sen jälkeen kaikki oli samaa mieltä: SIKA HYVÄÄ! <3 Rapean filotaikinan sisällä nutellaa ja hasselpähkinärouhetta, päälle ei tarvitse kuin ripotella tomusokeria. Vaviskaa joulutortut, tää on meidän joulun lemppari.

Tarvitset vain muutaman aineen ja muffinipellin. Helppoa!

Vinkki: Tuplaa annos, jos haluat käyttää koko paketin filotaikinaa. Itse käytin puolet taikinasta suolaiseen piiraspohjaan. Siitä tuli myös todella hyvää!

Nutellanyytit (12-14 kpl)

1/2 pkt Myllyn Paras kreikkalainen filotaikina
1 prk Nutellaa
50g hasselpähkinärouhetta (esim. Dr. Oetker)
tomusokeria koristeluun

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taikina kuivuu sulana nopeasti, joten peitä taikina vaikka märällä pyyhkeellä kuivumisen välttämiseksi.
  2. Lämmitä uuni kiertoilmalle 180 asteeseen.
  3. Esivalmistele muffinipelti voitelemalla vuoan jokainen kolo vuokasraylla tai rypsiöljyllä ohuelti.
  4. Leikkaa filotaikinarkit puoliksi.
  5. Taita yksitellen jokainen puolikas arkki vielä puoliksi ja asettele muffinipellin koloon niin, että reunat jäävät reilusti yli kolosta.
  6. Täytä jokainen koko ruokalusikallisella nutellaa ja teelusikallisella hasselpähkinärouhetta.
  7. Sulje nyytit taittelemalla kulmat keskelle, niin että täyte jää taikinan sisään.
  8. Paista nyyttejä 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  9. Anna nyyttien jäähtyä hetki ja irroita ne muffinipellistä.
  10. Sihtaa päälle tomusokeria.
  11. Nauti. <3

Merkkaa instagramissa @amandaleipoo ja #amandaleipoo, niin näen jos testaat reseptejäni. <3

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.