Syvä hiljaisuus valtasi keittiön kun perheemme maisteli juuri uunista tulleita nutellanyyttejä. Sen jälkeen kaikki oli samaa mieltä: SIKA HYVÄÄ! <3 Rapean filotaikinan sisällä nutellaa ja hasselpähkinärouhetta, päälle ei tarvitse kuin ripotella tomusokeria. Vaviskaa joulutortut, tää on meidän joulun lemppari.
Tarvitset vain muutaman aineen ja muffinipellin. Helppoa!
Vinkki: Tuplaa annos, jos haluat käyttää koko paketin filotaikinaa. Itse käytin puolet taikinasta suolaiseen piiraspohjaan. Siitä tuli myös todella hyvää!
Nutellanyytit (12-14 kpl)
1/2 pkt Myllyn Paras kreikkalainen filotaikina
1 prk Nutellaa
50g hasselpähkinärouhetta (esim. Dr. Oetker)
tomusokeria koristeluun
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taikina kuivuu sulana nopeasti, joten peitä taikina vaikka märällä pyyhkeellä kuivumisen välttämiseksi.
- Lämmitä uuni kiertoilmalle 180 asteeseen.
- Esivalmistele muffinipelti voitelemalla vuoan jokainen kolo vuokasraylla tai rypsiöljyllä ohuelti.
- Leikkaa filotaikinarkit puoliksi.
- Taita yksitellen jokainen puolikas arkki vielä puoliksi ja asettele muffinipellin koloon niin, että reunat jäävät reilusti yli kolosta.
- Täytä jokainen koko ruokalusikallisella nutellaa ja teelusikallisella hasselpähkinärouhetta.
- Sulje nyytit taittelemalla kulmat keskelle, niin että täyte jää taikinan sisään.
- Paista nyyttejä 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Anna nyyttien jäähtyä hetki ja irroita ne muffinipellistä.
- Sihtaa päälle tomusokeria.
- Nauti. <3
Merkkaa instagramissa @amandaleipoo ja #amandaleipoo, niin näen jos testaat reseptejäni. <3
Rakkaudella, Amanda