Valikko Sulje

Daim-suklaajuustokakku (liivatteeton)

Tämä ihana makea herkku syntyi, kun esikoisellani oli nimipäivät. Toiveet nimipäiväkakun suhteen olivat juustokakku, jossa maistuu suklaa, daim ja toffee. Siitä syntyi tämä taivaallinen herkkupepun unelma, liivatteeton daim-suklaajuustokakku. Vaikka tein kakun pieneen 18cm irtopohjavuokaan, niin sanoisin että siitä syö silti helposti vähintään 10 ihmistä. Laskin, että meillä siitä taisi riittää syötävää lähemmäs 15 palaa. 🙂 Maku parani vain oltuaan yön jääkaapissa ja oli ihana saada tätä vielä kahvin kanssa seuraavanakin päivänä. Toivottavasti tästä reseptistä on iloa teillekin.

Vinkki: Mikäli haluat tehdä kakun isompaan vuokaan, niin n. 24cm vuokaan tekisin reseptin kaksinkertaisena.

Daim-suklaajuustokakku (liivatteeton)

Esivalmistelut:

  1. Valmistele 18cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka.
  2. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.

Pohja:
125g digestive keksejä
1/2 iso daimpatukka
60g voita

  1. Murskaa keksit ja 1/2 daimpatukka.
  2. Sulata voi ja sekoita se keksi-suklaamurskan sekaan.
  3. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja nosta pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
200g maitosuklaata (esim. Brunberg Laktoositon tai Panda)
0,5dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2,5dl vispikermaa vaahdotettuna
1 iso daimpatukka

  1. Vaahdota 2,5dl vispikermaa ja jätä sivuun odottamaan.
  2. Pilko daim-patukka rouheeksi.
  3. Mittaa mikron kestävään kulhoon suklaa ja 0,5dl vispikermaa. Sulata seos mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
  4. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vielä sulanut suklaa-kermaseos.
  5. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu vispikerma ja daimrouhe.
  6. Kaada täyte vuokaa keksipohjan päälle ja tasoita esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 6 tunniksi.

Kinuski:
1,5dl vispikermaa
1,5dl fariinisokeria
pieni nokare voita

  1. Nosta kakku pakkaseen kinuskin keittämisen ajaksi, jotta sen pinta hieman jähmettyy. Näin kinuski jää kauniimmin kakun pintaan, eikä sulata sitä.
  2. Mittaa kattilaan vispikerma ja fariinisokeri.
  3. Ala lämmittämään seosta kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  4. Kun kinuski alkaa kiehua, käännä tehoa pienemmälle ja sekoittele välillä.
  5. Kinuski saa kiehua hiljalleen n. 8-12 minuuttia, riippuen lieden tehosta.
  6. Valmis kinuski paksuuntuu. Kinuski on valmista, kun tiputat sitä pienen tipan lasiin, jossa on kylmää vettä ja se jää nokareena veteen, eikä hajoa. Älä kuitenkaan yli keitä kinuskia, sillä silloin siitä tulee jäähtyessä kivikovaa.
  7. Lisää valmiiseen kinuskiin pieni nokare voita ja sekoita tasaiseksi.
  8. Anna valmiin kinuskin jäähtyä huoneenlämmössä välillä sekoitellen n. 10 minuuttia ennen kuin kaadat sen juustokakun päälle.
  9. Irrota kakku vuoasta ja nosta se tarjoilulautaselle isoa lastaa apuna käyttäen.
  10. Kaada jäähtynyttä kinuskia pakkasesta otetun kakun päälle. Levitä kinuskia kakun reunoille päin palettiveistä apuna käyttäen, niin että se saa kauniisti valua kakun reunaa alas. Lisää kinuskia pikkuhiljaa.
  11. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

Päälle:
1,5dl vispikermaa vaahdotettuna
1rkl tomusokeria
1/2 iso daimpatukka

  1. Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla.
  2. Levitä kermavaahtoa kinuskin päälle oman maun mukaan.
  3. Rouhi 1/2 daimpatukka ja ripottele kermavaahdon päälle.
  4. Nauti. <3


Jos jokin askarruttaa reseptissä, niin jätä ihmeessä kommentti alle. <3

Minua voit seurata myös instagramissa @amandaleipoo

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.