Valikko Sulje

Valkosuklaa-raparperijuustokakku

Kaupallinen yhteistyö: Creme Bonjour Suomi ja Flora Suomi

Tämän viikon sunnuntaina 17.5. vietetään Maailman leivontapäivää – World Baking Day. Sen kunniaksi pidän Instagramin puolella liven sunnuntaina klo 17 ja leivotaan yhdessä tämä ihana juustokakku, jossa maistuu raparperi ja valkosuklaa.

Satokauden mukaan raparperi on oiva valinta toukokuussa. Valkosuklaa sopii raparperin hapokkuuden kanssa ihanasti yhteen ja mansikat kruunaavat kokonaisuuden.

Valkosuklaa-raparperijuustokakku (10-12 hlö)

Raparperihillo kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ja jäähdyttää ennen kakun tekoa.

Raparperihillo:
200g raparperia (tuoretta tai pakaste)
1rkl vettä
100g hillosokeria

Lisää kattilaan raparperit ja vesi, kuumenna. Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen ja keitä hilloksi n. 10 minuuttia. Voit hieman ajaa hilloa sileämmäksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Pohja:
180g kauralastuja
60g Flora margariinia

Vuoraa 20cm irtopojavuan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla (tai leivinpaperilla). Murskaa keksit muruksi ja sulata margariini. Yhdistä margariinisula keksimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin.

Täyte:
250g valkosuklaata
4dl Flora Kuohu 38% täyteläinen
300g Creme bonjour maustamaton tuorejuusto
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2rkl vettä
n. 1,5dl raparperihilloa

Mittaa valkosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata aina 30 sekunttia kerrallaan, niin kauan että kaikki suklaa on sulanut. Sekoita välillä. Jätä sivuun odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota Flora Kuohu löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen sula valkosuklaa, tarkista ettei valkosuklaa ole enää kuumaa.

Kuumenna 2rkl vettä ja liota sinne pehmenneet liivatteet. Muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-valkosuklaa -seokseen koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista kaada joukkoon kermavaahto ja nostele nuolijan kanssa täyte tasaiseksi.

Ota jääkaapista irtopohjavuoka ja kaada pohjan päälle 1/3 täytteestä. Nostele lusikalla täytteen päälle raparperihilloa ja levittele sitä sinne tänne pientä lusikkaa apuna käyttäen. Toista sama. Kaada toisen kerran jälkeen loput täytteestä hillon päälle ja tasoita pinta lusikkaa apuna käyttäen. Kopauta lopuksi vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta täyte tasoittuu ja ilmakuplat häviävät.

Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.

Koristeet:
1,5dl Flora Kuohu 38% täyteläinen
1rkl sokeria
Mansikoita
6 palaa valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja tee pieniä suklaakoristeita haarukkaa apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa tyllalla kakun päälle. Pilko mansikat ja asettele kauniisti kakun päälle.

 

 

 

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan liveen sunnuntaina, innolla jo odotan! <3 Mikäli sinulla on kysyttävää, jätä viesti. Käytä instagramissa #amandaleipoo, niin nään mitä ihanuuksia olet leiponut.

Rakkaudella, Amanda

4 Comments

  1. Kristiina Eskola

    Moikka Amanda!
    Kysyisin että voiko tätä hilloa pakastaa? Vai suositteletko että laitan raparperit tuoreena pakkaseen ja sitä mukaa valmistan hilloa mitä tarvitsen kakkuun? Vai voiko tehdä isomman satsin kerralla ja pakastaa lopun? Kiitos vastauksesta🙂
    T. Kristiina

  2. Amanda

    Hei kristiina, ja pahoittelut kun tämä viestisi oli jäänyt huomaamatta. Kyllä uskon, että hilloa pystyy pakastamaan. Toki hillopurkkiinkin säilöttynä säilyy hyvin. 🙂 En ole koskaan itse hilloja pakastanut, mutta en nää syytä miksi se ei onnistuisi. Aurinkoista kesää ja kivoja leivontahetkiä! t.Amanda

  3. Amanda

    Pitäisi kestää kyllä. Kannattaa sulattaa yön yli jääkaapissa ja koristella sulaneena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *