Valikko Sulje

Amanda leipoo

Kuva: Anna Greus

Moi,

Mun nimi on Amanda. Olen juuri 30 vuotta täyttänyt lietolainen kahden pienen pojan äiti. Pyöritämme mieheni kanssa maaseutumatkailuyritystä, jonka nimi on Ilmaristen Matkailutila.

Olen luonteeltani nauravainen, pirskahteleva ja empaattinen. Valmistuin vuonna 2012 sairaanhoitajaksi, mutta äitiyslomien aikana hurahdin leipomiseen ja päätin jäädä töihin perheyritykseemme. Yrityksessä toimenkuvaani kuuluu leipomisen lisäksi kaikenlaiset emännän hommat, kuten pyykin pesu, huoneiden siistiminen ja asiakkaista huolehtiminen.

Leipominen alkoi syksyllä 2017, kun halusin tehdä kuopuksellemme hienon syntymäpäiväkakun. Varsinkin kakkujen koristelu kiinnosti minua. Ei auttanut muu kuin alkaa harjoitella kakkupohjan tekoa. Kahlasin läpi kaikenlaisia blogeja, lehtiä ja googlailin reseptejä. Harjoittelin päivittäin erilaisia tekniikoita ja imin itseeni tietoa ja kokemusta. En ole koskaan aikuisiällä innostunut mistään näin kokonaisvaltaisesti. Leipominen piristi kummasti kotiäidin päiviä, vihdoin minulla oli jotain omaa.

Taitojen kehittyessä aloin lisäillä kuvia someen ja perustin instagramiin tilin @amandaleipoo. Perhe, kaverit ja tutut alkoivat tilailla kakkuja esimerkiksi lasten syntymäpäiville. Pikku hiljaa aloin tehdä leivonnaisia myös yrityksemme asiakkaille. Tämän vuoden alussa näin televisiosta mainoksen, jossa haettiin osallistujia Koko Suomi leipoo -ohjelmaan. Olen katsonut joka tuotantokauden ja tuli heti tunne, että tuonne haluaisin mukaan.

Vaikka kokemattomuuteni leipojana hieman epäilytti, laitoin hakemuksen vetämään siltä istumalta. Muutaman viikon päästä sain tietää olevani jatkossa ja fiilis oli uskomaton. Voisinko oikeasti päästä mukaan näin upeaan juttuun? Hakuprosessin edetessä unelma mukaan pääsystä alkoi tuntua todellisemmalta. Lopulta kevään loppupuolella sain odotetun puhelun, jossa kerrottiin että minut on valittu mukaan 12 kotileipurin porukkaan 5. tuotantokaudelle. Unelma toteutui, jännittävä matka oli jatkumassa.

Tästä alkoi intensiivinen ajanjakso reseptien kimpussa. Taidonnäytetehtävien reseptit tuli itse luoda ja suunnitella melko nopealla aikataululla. Leivoin, hioin, leivoin uudestaan, epäonnistuin, onnistuin ja lopulta sain kaikki reseptit valmiiksi. Täytyy myöntää, ettei tämä vaihe sujunut aina ilman hampaiden kiristelyä, epätoivoa, itkua ja kiukkua. Opin kuitenkin valtavasti.

Kuvaukset alkoivat kesällä. Lähdin seikkailuun innolla, jännityksellä, paniikilla, ilolla ja hypäten tuntemattomaan. Perhe kannusti ja oli tukena. Muut kilpailijat olivat mahtavia, kaikki kannusti toisiaan ja tsemppasi kun tuli epäonnistumisia. Ilman teitä kokemus olisi ollut pelottava, kiitos! <3 Koko KSL -työryhmä oli ihana ja kannustava. Kuvausten alkaessa, en ollut joka hetki varma halusinko sittenkään laittaa itseäni likoon tv-kansan nähtäville. Olenko hullu kun avaan itseäni näin ja vielä vapaaehtoisesti?

Ensimmäinen jakso nähtiin eilen maikkarilla ja siitä kerron lisää seuraavassa postauksessa, pysy kuulolla.

Rakkaudella, Amanda

Kuva: Anna Greus

4 Comments

 1. Leila Kuopio

  Hei!
  Tein taateli karpalokakun. Se näyttää niihin herkullisesta. Kiitos reseptistä.

 2. Amanda

  Hei! Kiva kuulla, että olet kokeillut reseptiä. Se on kyllä mielestäni todella herkullinen. 🙂 Hyvää joulun aikaa! t.Amanda

 3. Nina Kokkonen

  Hei!
  Löysin jostain sinun ohjeen puolukka kinuski kakun, jossa oli porkkanapohja ja nyt en enää löydä sitä. Mistähän saisin sen ohjeen?T Ninnu

 4. Amanda

  Hei Nina, Ohje löytyy täältä blogista nimellä Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku. 🙂 Syyskuussa julkaistu. Ihanaa joulun aikaa! t.Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *