Valikko Sulje

Muurinpohjaletut

 

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour Suomi ja Flora Suomi

Muurinpohjaletut kuuluvat kesään. Pitsinen rapea reuna ja raikkaat täytteet, siitä syntyy ihana kesäherkku, joka maistuu ikään katsomatta kaikille.

Tein muurinpohjaletuille ohjeen sekä suolaisiin, että makeisiin lettuihin. Samasta taikinasta saat kätevästi molemmat. Flora Culinessella paistaminen käy vaivattomasti ja se on helppo ottaa mukaan, vaikka mökille.

Suolaisen letun täytteessä maistuu Crème Bonjourin aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto, raikas salaatti, tomaatti, kevätsipuli, mozzarella ja tuore basilika. Päälle tulee ripaus mustapippuria.

Makeassa letussa sen sijaan klassinen mansikkahillo, Floran ihanan pehmeä ja täyteläinen vanilla vaahdotettuna sekä tuoreet kotimaiset mansikat. Ei voisi kesäisempiä herkkuja olla. <3

Muurinpohjaletut kahdella täytteellä (yhteensä 8-10 kpl)

Taikina:
5dl maitoa
2 isoa kananmunaa
0,5dl Flora Culinessea
1,5tl suolaa
3dl vehnäjauhoja

0,25dl sokeria (lisätään kun suolaiset letut ovat paistettu)

Paistamiseen:
Flora Culinessea

  1. Mittaa kulhoon maito ja lisää sekaan kananmunat. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
  2. Lisää sekaan Flora Culinesse, suola sekä vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen lettujen paistamista.
  4. Puhdista ja esilämmitä muurinpohjapannu ennen lettujen paistamista.
  5. Purista kuumalle pannulle Flora Culinessea ja lisää sen päälle kauhallinen lettutaikinaa.
  6. Levitä taikinaa hieman esimerkiksi metallista lastaa apuna käyttäen.
  7. Paista lettuja kuumalla pannulla 1-2 minuuttia/puoli, kunnes ne irtoavat hyvin pannusta ja reunat ovat rapeita ja kullanruskeita.
  8. Kun olet paistanut puolet lettutaikinasta, lisää sokeri taikinaan makeita lettuja varten ja sekoita se tasaiseksi.
  9. Paista loput letut. Jo paistettuja lettuja voi pitää folion alla lautasella, jotta ne eivät jäähdy.
  10. Täytä puolet letuista suolaisella ja puolet makealla täytteellä.

Suolainen täyte:
1prk (200g) Crème Bonjour aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
100g jääsalaattia
2kpl kotimaisia tomaatteja
1 kesäsipuli
125g mozzarellaa
½ ruukkua basilikaa
ripaus mustapippuria

  1. Pilko kaikki ainekset valmiiksi.
  2. Sipaise suolaisen letun päälle reilusti tuorejuustoa ja kasaa loput täytteet sen päälle.
  3. Rullaa lettu niin, että täytteet jäävät sisään ja nauti. <3

Makea täyte:
1prk (2,5dl) Flora Vanillaa
1,5dl mansikkahilloa
200g kotimaisia mansikoita

  1. Vaahdota Flora Vanilla sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Pilko mansikat pienemmiksi.
  3. Kasaa täytteet makean letun päälle ja nauti. <3

Ihanaa juhannusta!

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *