Tämä ikisuosikki muuntautuu moneksi. Tässä versiossa pääroolia näyttelevät elokuisen mehevät punaherukat ja niiden kaverina vadelma. Marengin makeus yhdistettynä kirpsakkaan punaherukkaan on täydellinen kombo. <3
Britakakku
Pohja:
200g voita
2dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
0,75dl perunajauhoja
4tl leivinjauhetta
1,25dl maitoa
4 valkuaista
2,75dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 160 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset kananmunasta eri astioihin ja lisää keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon ja sekoita joka välissä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kolmessa osassa taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Aloita ja lopeta jauhoilla.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja valmista sitten marenki.
- Aloita vatkaamalla valkuaisia. Sekoita keskenään sokerit. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, ala lisäämään sokeria pikkuhiljaa sen sekaan. Vatkaa marenkia pari minuuttia, kunnes se on kiiltävää ja melko jämäkkää. Marenki saa kuitenkin jäädä hyvin levittyväksi ja hieman pehmeämmäksi kuin esimerkiksi pursotettavat marengit.
- Levitä marenkivaahto tasaisesti pohjan päälle.
- Paista kakkupohjaa uunin alatasolla 20-22 minuuttia. Tarkkaile paistoa, jokainen uuni on erilainen.
- Jäähdytä pohja ennen sen täyttämistä.
Vinkki: Britakakun pohja kannattaa tehdä aina edellisenä päivänä ennen täyttämistä. Näin se pysyy paremmin kasassa ja sitä on helpompi käsitellä. Kun pohja on täysin jäähtynyt, vuoraa pellin pinta löysästi kelmulla ja jätä se huoneenlämpöön yöksi.
Täyte:
vadelmahilloa
5dl vispikermaa
200g (1prk) Valio vaniljakreemiä
punaherukoita
vadelmia
- Leikkaa pohja puoliksi ja sen jälkeen irrota se veitsellä leivinpaperista. Siirrä toinen puolikas kahdella lastalla tarjoiluastialle.
- Levitä pohjan päälle vadelmahilloa (n. 2dl).
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sen joukkoon vaniljakreemi. Levitä/pursota kerma-kreemiseosta vadelmahillon päälle tasaisesti, säästä kuitenkin sitä hieman 1/5 kakun pinnalle.
- Lisää täytteen päälle punaherukoita ja vadelmia oman makusi mukaan.
- Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Tämä onnistuu parhaiten kahdella lastalla tai esimerkiksi leikkuulautaa apuna käyttäen.
Koristelu:
Osa täytteestä
punaherukoita
vadelmia
syötäviä kukkia
- Pursota kakun päälle loput täytteestä ja lisää päälle runsaasti punaherukoita ja vadelmia.
- Koristele vielä kakku halutessasi esimerkiksi syötävillä kukilla, mintulla tai mustikanvarvuilla.
- Nauti.<3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.